Home Rubrike Vijesti Snimkom govora akademika Zukorlića otpočelo javno slušanje: Vještačka inteligencija i čovjek u...

Snimkom govora akademika Zukorlića otpočelo javno slušanje: Vještačka inteligencija i čovjek u novom digitalnom dobu

487

U Narodnoj skupštini, danas je u organizaciji Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo održano javno slušanje na temu: Vještačka inteligencija i čovjek u novom digitalnom dobu.

Predsjednica Pododbora za informatičko društvo i digitalizaciju Marina Raguš pozdravila je sve učesnike i otvorila javno slušanje videom posvećenim rhm. akademiku Muameru Zukorliću koji je obnašao funkciju predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Raguš je istakala da je predsjednik Odbora Muamer Zukorlić bio duh pokretač cijele serije javnih slušanja u oblasti digitalizacije i pristupu koji treba da se zauzme u rapidnom rastu i razvoju tehnologija.

Ona je podsjetila da je glavni razlog ovog skupa da se odgovori na temu položaj čovjeka u digitalnoj eri, što je bila i želja predsjednika Odbora za obrazovanje dr Muamera Zukorlića.

Navela je da je glavni pitanje koja ova tema postavlja da li će tehnologija vladati ljudima ili biti na korist čovjeka. Ona je još jednom iskoristila priliku da se zahvali preminulom predsjedniku Odbora za obrazovanje nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo dr. Muameru Zukorliću na svemu što je postigao za vrijeme svog mandata.

Previous articleMOK organizirao tribinu “Razumijevanje prioriteta u islamu”
Next articlePredstavnici SPP-a obišli porodicu Agović – Svi ćemo pomoći da dobijete novi dom