Muftija Dudić – Ubrzati postupak za izgradnju džamije u Novom Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Priboj kako bi smirio tenzije koje su nastale u tom gradu u prethodnom periodu. Skupu se posle predsjednika i vladike Atanasija obratio i predsjednik Mešihata muftija Mevlud ef. Dudić, koji se zahvalio predsjedniku Vučiću na svemu što je uradio.

– Predsjednik države je poput vjetra u leđa. Ja čvrsto verujem da je, sve što je rekao, rekao iz srca. Doduše, predsjedniče, navukli ste jedan bijes, jer sve ono što obećate, to i ispunite. Onda ljudi, kada se 50 godina nije ništa radio, od vas sve traže. Zato budite ponosni da ste napravili više puteva nego za prethodnih 50 godina. 12.500 radnih mjesta je u prethodnoj godini bilo i smatram da je to od izuzetnog značaja, i da to treba iskoristiti, kako naša mladež ne bi radila u tuđim državama, nego ostala ovdje – rekao je muftija i dodao:

– Ovo je za mene od izuzetnog značaja i želim da se prije svega obratim muslimanima. Dragi imami, poštovani muslimani nastojte da u duhu riječi Pejgambera najbolji među vama su oni koji čine dobro drugim ljudima, a najlošiji su oni koji čine zlo drugim ljudima. Nastojte poštovana ulemo da podižete generacije vjernika koji će voljeti, a ne mrziti, koji će graditi, a ne razvaljivati, koji će činiti dobro, samo dobro. Od te parole nikada odustati nećemo.

– Učinit ćemo sve da vjernici imaju povjerenja i poštuju zakone ove države. Oni druge države nemaju, drugog predsjednika nemaju i ovu Islamsku zajednicu imaju i u nju imaju povjerenja. Nadam se, ako Bog da predsjedniče, da ćemo zahvaljujući vama napraviti džamiju u Novom Priboju. Treba da ostanete upisani kao predsjednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju. Detaljnim urbanističkim planom nema ništa sporno, ali je problem sa određenim privatizacijama, zato vas molim da to riješite – istakao je muftija Dudić.

Predsjednik Vučić kazao da zbog da se radi na rješavanju imovinsko-pravnih sporova, te da će uključiti sve da se procedura ubrza.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img