Dr. Fehratović u Skupštini o dešavanjima Priboju – Zatvorski kazniti sijače mržnje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poslanici Skupštine Srbije pitali su danas nadležne šta će preduzeti u vezi sa porastom nacionalističkih prijetnji u Priboju. Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović još jednom pozvao na hitnu reakciju kako bi se zaustavili i kaznili svi oni koji siju mržnju.

– Bošnjaci i Srbi Priboja su jednoglasno stali u odbranu mira i međusobnog suživota i vraćanje javnom redu i miru. Ono što smo imali prethodnih dana jako je opasno iz razloga što je neko ko se zakleo da će poštovati Ustav u kojem stoji da su svi građani Republike Srbije bez obzira na vjersku i nacionalu pripadnost jednaki i da se moraju poštivati njihova prava, to je nešto što se neko drznuo da ponizi. Zato smo tražili od najznačajnijih instanci da se poduzmu hitne akcije kako bi se svi oni sramote Republiku Srbiju i policiju i koji pokušavaju da unesu nemir među građane hitno sankcioniraju, suspendiraju i odu u zatvor da ogovaraju za ono što su napravili.

Ne može među pripadnicima granične policije biti onih koji zazivaju nesreću 90-tih godina, poručuje Fehratović.

– Ne može tamo biti onaj koji Novom Pazaru zaziva ono što se dogodilo Vukovaru. Ne može tamo biti onaj koji Sjenici želi ono što se dogodilo Srebrenici. Odgovor koji je država dala je direktan. Priboj jeste primjer dizanja industrijski mrtvog grada i to se tako mora nastaviti. Novi Pazar je primjer gdje će se u narednom periodu razvijati međuljudski odnosi i težiti da se građanima obezbijede bolji uslovi za život. Sjenica je primjer gdje će se u budućnosti graditi škole, naučno-tehnološki parkovi i to je su najbolji odgovori za sve one koji žele da naruše pravdu i pomirenje među Bošnjacima i Srbima. Još jednom apeliram da se  vratimo izgrađivanju međusobnog povjerenje, ljubav i najbolje moguće odnose.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img