Trafostanica smrti među kućama u Šutenovcu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sinoć je u Šutenovcu, u Kumanovskoj ulici u Novom Pazaru gorjela trafostanica smještena inače uz porodične kuće. Svake godine, kažu mještani, ista priča.

Izetu Gusincu čija je kuća odmah pored, struja je usmrtila psa još ranije u istoj ovakvoj situaciji, a sinoć je vatra sjevnula iz utičnica. Elektrodistribucija ne rješava problem, građani noćima već ne spavaju u strahu od požara.

Iz televizora je vatra na metar krenula prema meni. Iz svakog štekera i ja sam sa svih strana bio opkoljen vatrom. To se desilo kao da je bomba pukla. Kako da ne budem prestravljen i ja i unučad koja su sva pobjegla. Zvao sam sina da isključi sklopku na gornjem spratu, a ja sam isključio na donjem spratu. Možda u tom momentu nismo smjeli ni dirati, kaže Izet Gusinac mještanin.

Vatrogasci su, po ko zna koji put, sanirali vatru. Samo pitaju se mještani, s obzirom na gužvu u gradu, šta da nisu uspjeli stići na vrijeme. Danas na terenu ekipe. Međutim, nije kaže Izet Gusinac, rješenje zamijeniti ono što je izgoreno već pojačati trafostanicu koja očito ne može podnijeti opterećenje jer u blizini su i privrednici čija je potrošnja mnogo i jača i veća.

Tražio bih da se trafostanica odavde izmjesti. EPS bi trebao da je makne odavde što prije. Nisam protiv onih koji imaju fabrike jer i oni moraju živjeti ali nek pojačaju, nek riješe nešto. Ovo se ovako ne može izdržati.

Ovi su ljudi većinom bez struje. EPS-u, ističe, ne pada napamet da ako ništa umanji račune žiteljima Kumanovske ulice u Novom Pazaru.

Nema šanse. Nikad to niko ne smanjuje. Imamo veliki problem, a kad će se riješiti ne vidim.

Uputili smo dopis Elektrodistribuciji, ali odgovora zasad nema. Nastavlja se agonija za ove ljude. U strahu žive, na smjenu spavaju, a za trafostanicu smrti rješenje niko ne nudi.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img