Home Rubrike Vijesti Upriličen svečani prijem za članove Kluba prijatelja Sandžak TV

Upriličen svečani prijem za članove Kluba prijatelja Sandžak TV

445

U redakciji Sandžak televizije, večeras, 28.12.2021, upriličen je svečani prijem za članove Kluba prijatelja Sandžak TV-a.

Prijem je otpočeo učenjem Fatihe za duše osnivača Sandžak TV-a, učitelja i lidera, akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i kolege urednika „Sandžačkih novina“ rah. Edina Hamidovića, šehida u borbi na Božijem putu na polju medija.

Klub prijatelja Sandžak TV-a osnovan je 2017. godine, sa ciljem podrške održivosti i razvoja ovog medija, te njegovog tehničkog unaprjeđenja.

Na skupu su puštene video poruke koje je rah. Muftija upućivao tokom svog rada i djelovanja, a odnose se na ulogu i važnost medija i medijskih sloboda u Sandžaku, analiziran rad Kluba u protekloj godini, te utvrđeni planovi za naredni period.

Prisutnima se obratio direktor Salahudin Fetić, koji je u svojstvu domaćina, zahvalio se članovima ovog kluba na podršci i pomoći koju pružaju Sandžak TV-u i medijima okupljenim oko nje, te uručio priznanje Ljutviji Balkanu za posebnu pomoć u afirmaciji medija i medijskih sloboda u Sandžaku.

Posebno, posthumno, priznanje Fetić je uručio na ime šehid rah. Edin Hamidović, urednik „Sjeničkih novina“ za bezrezervnu borbu za slobodu i slobodne medije u Sandžaku, za koji ideal je dao i svoj život, koje je u ime porodice primila njegova sestra Edisa Hamidović-Ugljanin.

U svojstvu gosta, prisutnima se obratio i direktor Sandžačke TV mreže iz Tutina, Emir Hamidović, koji je ukratko predstavio rad ovog medija.

Zato Vas pozivam da u narednom periodu nastavimo još jače i još bolje, kako bi pokazali da smo dostojni nosioci emaneta prije svega od Uzvišenog Gospodara i Njegova Poslanika, ali i dostojni nasljednici emaneta u smislu porjekata koje nam je rah. Muaftija akademik Muamer Zukorlić ostavio.

Skup je završen uz poruku: MI U SANDŽAKU NASTAVLJAMO BORBU, JER SE NISMO UMORILI I NISMO ODUSTALI, a što je zapravo jedna od poruka koju je svojevremeno uputio rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić.

Druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku i obilazak prostorija Sandžak televizije.

Previous articleU Novom Pazaru organizirano polaganje ispita za licencu za izvođenje nastave na bosanskom jeziku
Next articleKlub prijatelja Sandžak TV: Čuvat ćemo vakufe i institucije i idemo putem Muftije Zukorlića