Klub prijatelja Sandžak TV: Čuvat ćemo vakufe i institucije i idemo putem Muftije Zukorlića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

U Redakciji Sandžak televizije upriličen je svečani prijem za članove Kluba prijatelja Sandžak TV-a. Prikazane su I video poruke koje je rahmetli Muftija Muamer Zukorlić upućivao tokom svog rada i djelovanja, ističući ulogu i važnost medija i medijskih sloboda u Sandžaku. Analiziran je i rad Kluba u protekloj godini i utvrđeni planovi za naredni period.

 

Susrećemo se i razgovaramo o istoj temi, Borbi na Božijem putu na medijskom polju. Želja nam je bila da vas ugostimo baš u našoj Redakciji i na taj način ukažemo poštovanje, bliskost i zahvalnost zbog podrške prema vama koju nam pružate svih ovih godina. Prije dvije godine s nama je bio rahmetli muftija koji je tada iako došao direktno s puta, došao da se sastanemo, da se vidimo uputivši poruke zlata vrijedne, kaže Salahudin Fetić direktor STV

 

A te poruke, zauvijek ostaju u sjećanju kao i želja da se što jače nastavi putem rahmetli muftije Muamera Zukorlića

 

Jako mi nedostaje. Uvijek bi bila ta dobrodošlica, našao bi vremena za razgovor i idemo dalje. Ponosan sam što sam ga poznavao i u tom vremenu živio, poručuje Elmas Šaćirović, Minhen.

Kasim Kurtagić iz Štutgarta ponosan je na Sandžak TV jer je kaže, jedini prozor kroz koji možemo posmatrati, gledati Sandžak, naš narod, našu kulturu, naše običaje

-Rahmetli Muftija Zukorlić bio je institucija, jedinstven u svemu kao Bošnjak, akademik I život je dao za Bošnjake, islam institucije.

Mithat Muslić (Hanover) sretan što može nastaviti putem rahmetli Muftije.

-Mi smo ta generacija koja je s njim učestovala u radu. Nama je ostao amanet da nastavimo i sve vakufe i sve projekte podržavati i poboljšati

Šefadil Ličina (Pariz) ističe da je u današnjem vremenu izuzetno bitno imati medij koji će govoriti o nama, preko kojeg ćemo imati tačne, brze i precizne informacije, širiti svoj identitet, kulturu.

-Posebno je bitno za nas iz dijaspore da naša djeca imaju mogućnost čuti emisije na svom jeziku jer će tako najlakše sačuvati svoj identitet.

 

Na svakom koraku, na svakom skupu očekujemo da nam dođe muftija, da nam se obrati ali džaba život je takav, izazovan. Čuvat ćemo institucije koje je osnovao i nadam se da ćemo uspjeti.

Direktor Fetić uručio je priznanja Ljutviji Balkanu za posebnu pomoć u afirmaciji medija i medijskih sloboda u Sandžaku. Posebno, posthumno, uručio je na ime rahmetli Edina Hamidovića, urednika „Sjeničkih novina“ za bezrezervnu borbu za slobodu i slobodne medije u Sandžaku, za čiji ideal je dao i svoj život, U ime porodice priznanje je primila njegova sestra Edisa Hamidović-Ugljanin.

 

Koliko je ta velika rana toliko je veliki i ponos na njegova djela. Najveće bogatstvo koje je od njega ostalo je sedmoro zlatnih jetima i što nam je ostavio tako lijepu dovu da djecu izvodimo na put. Ovakvi činovi samo nas čine još većim ljudima i još su jači i ponos i dova da smo uvijek na pravom putu, kaže Edisa Hamidović-Ugljanin sestra rahmetli Edina Hamidovića

Kao gost, obratio se i direktor Sandžačke TV mreže iz Tutina, Emir Hamidović, predstavljajući rad ovog medija.

 

U ovom vremenu slobodni mediji su pravi hajrati. Ovaj medij je jedan veliki hajrat i vakuf, a vakuf i medije dužni smo svi da održavamo. Na našem mediju nikada se neće pustiti ono za šta mislim da nije ispravno, ističe Hamidović

Skup je završen uz poruku rahmetli akademika Muftija Muamera Zukorlića: “Mi u Sandžaku nastavljamo borbu jer se nismo umorili i nismo odustali.

Da podsjetimo, Klub prijatelja Sandžak TV-a osnovan je 2017. godine, s ciljem podrške održivosti i razvoja ovog medija i tehničkog unaprijeđenja.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img