Tandir o mjerama populacione politike – Ne smijemo stati na ovome

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir je u Skupštini Srbije govorio o mjerama populacione politike, naglašavajući da je 300.000 dinara ozbiljna cifra koja će olakšati roditeljima pri kupovini svega onoga što je neophodno za prvorođeno dijete.

„Ne postoji roditelj, da li on bio milioner ili iz radničke porodice, ne postoji sretniji trenutak od onog trenutka kada vi postajete roditelj i svako želi da svom djetetu pruži nešto najbolje i drago mi je, više puta smo govorili o tim negativnim trendovima, da se zaista ozbiljno hvatamo u koštac. Hvala predsjedniku, hvala Vladi, hvala vama kao ministarstvu ali hvala Boga mi i nama kao parlamentu jer mi sve to treba da izglasamo, ali poštovani ministre, ne smijemo zaista na ovome stati i zaista i u našoj poslaničkoj gupi, i u našoj stranci ćete imati i sagovornike i podršku da nastavimo sa ovim programima kao što rade neke susjedne zemlje, navodili smo često primjer Mađarske i tkao dalje, jer sve zemlje imaju problem, pogotovo u zapadnoj Evropi usljed tih nekih liberalnih stavova života gdje se naprosto po njima ne podrazumijeva da žena treba da bude i majka a da muškarac treba da bude i otac, već imamo neke devijacije kada je porodica u pitanju. Moramo se vratiti tradicionalnim porodičnim vrijednostima i zato nam treba podrška svih i akademske zajednice, i vjerskih zajednica, i istaknutih pojedinaca, i političke elite i bilo kog čovjeka koji svojim kredibilitetom može da kaže, zadnji je trenutak da stvari pomjerimo. Mi zaista radimo, raduje me ovaj zakon ali ja vas molim da, kada je u pitanju dio zemlje odakle ja dolazim, da ozbiljno uzmete u razmatranje saradnju sa vjerskim zajednicama jer stav tih ljudi u tom dijelu naše zemlje se zaista poštuje i jako je važno sa tih institucija kada dobijemo podršku. Moramo da govorimo o tim porodičnim vrijednostima i iz tog razloga ću sa zadovoljstvom glasati jer zemlja nam se prazni. Auto-put, gasovod, sve to ima smisla onog trenutka kada mi budemo imali veći broj mališana u vrtićima, u školama, nikad bolje možda nismo imali uvjete kada je u pitanju izgled naših učionica i vrtića a procenat novorođene djece se smanjuje i to je nešto što moramo da preokrenemo.“

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović naglasio da će biti još novih mjera, kada je u pitanju populaciona politika.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img