Predsjednik Mešihata upriličio prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 28.12.2021. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić na Fakultetu za islamske studije upriličio je prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore koji zimski odmor provode u svom zavičaju.
Prijem je započeo dobrodošlicom od strane predsjednika Mešihata i Fatihom za dušu rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića, čije preseljenje je naročito pogodilo sandžačke Bošnjake koji žive i rade u zemljama dijaspore, kao i za duše svih naših najdražih koji su, kako je kazao, ”promijenili način života”.
Nakon što je muftija Dudić prisutne podsjetio na brojne aktivnosti odgojno-obrazovnih i drugih ustanova Islamske zajednice koje opstoje uglavnom na budžetu vjernika, zahvalio se gostima na nesebičnoj podršci koju sa svojom braćom iz dijaspore pružaju projektima Mešihata, uz očekivanje da se njihova potpora intenzivira u narednom periodu imajući u vidu izgradnju nekoliko strateških objekata Islamske zajednice od vitalnog interesa za muslimane u Sandžaku.
Dovu na kraju skupa proučio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

                           

    

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img