Šaćirović: Nakon pogibije mladića apelujem na Savjet za bezbijednost Grada da hitno sazove sjednicu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

Tragedija sinoć u Novom Pazaru. Mladići Senad Đerlek, Amar Ujkanović, Mithat Hamidović i Amel Ibrahimović starosti dvadesetak godina poginuli su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, nedaleko od Lukara. Dionica magistralnog puta koji vodi prema Crnoj Gori poznata je, nažalost,  kao dionica smrti.

Kada se nešto ovako strašno desi to zahtijeva hitnu reakciju. Mi smo u velikom problemu. Četiri mlada života su nestala, njihove porodice zavijene su u crno. Apelovao bih da se čak Savjet za bezbijednost Skupštine Grada Novog Pazara hitno sazove sjednicu da se hitno sastanu. Imaju stalni, prošireni saziv i da postave ovo pitanje na dnevni red. Tragedije poput ove čovjeka probude iz temelja. Odgovoran, human čovjek zapitat će se da to njemu sutra može da se desi. Ipak, mi smo mala sredina, jednu porodicu nastradalog i poznajem i znam kroz šta prolaze. Konkretno je rješenje da se pronađu mehanizmi kako da se ta naša saobraćajna policija dovede u red i počne raditi svoj posao. Da preuzme odgovornost. Ovoliku smrtnost na tako malom prostoru, pogotovo Lukare i deseci mrtvih otkad je taj put pušten u funkciju. U zadnjih godinu dana desetak mrtvih a apsolutno ništa, nikakva reakcija. Nikako da se pristupi problem da se to spriječi. Ne možete kao saobraćajna policija utjecati na to kako će ljudi voziti ali možete spriječiti neku neželjenu posljedicu ukoliko ste tu i ukoliko ste pristupili problemu, ukoliko utječete na vozače. To je njihova zakonska obaveza. Zakon o bezbijednosti saobraćaja na putevima propisuje obaveze, Zakon o putevima definiše i imamo organe unutrašnjih poslova i prema tom vertikalnom nivou I Agenciju za bezbijednost saobraćaja koja radi dobro radi svoj posao. Ovim putem apelujem javno i na njih da se više fokusiraju na naš problem kako se ovo više ne bi događalo, rekao je, između ostalog, u Sandžačkom jutru STV Dženis Šaćirović, kriminalist.

Prema izvještajima medija,jedan od četvorice mladića prije nekoliko dana kupio je auto – golf 4 kraljevačkih tablica. Sva četvorica su zajedno u tom autu otišli do Pazara. Poginuli su u povratku, nadomak svojih kuća. Automobil golf 4, kako stoji u izvještajima, kretao se iz pravca Novog Pazara kada se kod mjesta Lukare, na blagoj desnoj krivini, na punoj liniji direktno sudario s golfom u kojem je bila tročlana porodica. Auto sa četvoricom mladića se od siline udara odbio o obalu pored puta, a vatorgasci su satima sijekli lim kako bi došli do tijela. U drugom automobile povrijeđeni su vozač, trudnica i trogodišnji dječak.Do udesa je najvjerovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, a učestvovala su tri vozila.

U Novom Pazaru proglašen je Dan žalosti. Zbog pogibije mladića predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je posjetu školi Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” i veliki narodni skup i uputio saučešće porodicama. Obišao je i Opštu bolnicu i objelodanio podršku Srbije Novom Pazaru

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img