Home Rubrike Vijesti Tigar sport – prva radnja opreme za borilačke sportve u Novom Pazaru

Tigar sport – prva radnja opreme za borilačke sportve u Novom Pazaru

545

Proslavljeni novopazarski bokser Nermin Gutić sa svojim timom došao je na ideju da u svom gradu Novom Pazaru otvori prvu prodavnicu opreme za borilačke sportove sa domaćim brendom koji je ponio naziv: “Tigar sport”. Novi Pazar grad je državnih, balkanskih, evropskih i svjetskih šampiona u boksu i kik boksu, a godinama, čak i decenijama unazad sportsku opremu po visokim cijenama, ističu prisutni, nabavljali su iz Beograda, te drugih većih centara u državi i regionu.

“Mi smo danas ovdje otvorili jedan brendiran proizvod za sportiste borilačkih vještina. Novi Pazar poznat je po tom. Na zidu iza mene imate kolekciju slika proslavljenih boksera. To je lično bio poduhvat našeg tima da se stvori jedna dobra oprema koja će služiti mnogo godina, jer je većina sportista u krizi i kad dođe sljedeća godina, pa mora nova oprema, jer imaju cijene koje su za naše tržište skupe, a nemaju neki kvalitet. Mi smo učinili da cijene budu pristupačne, a kvalitet dobar i prepoznatljiv u cijelom svijetu”, istakao je Gutić.

Gutić poručio da je u gradu dosta klubova borilačkih sportova, sa odličnom infrastrukturom i vrhunskim trenerima i stručnjacima. S’ toga i poruka roditeljima da svoju djecu upišu u jedan od tih klubova.

“U našem gradu ima više od 7 klubova, što kik bokserskih što bokserskih. To je opremljeno veoma dobro i evropski su standardi. Lično sam se uvjerio. Treneri su na zavidnom nivou u svim tim klubovima i poželio bih da svaki roditelj, eto, kao neki poklon dijete svoje povede i upiše u neki od tih klubova”, poručio je Gutić.

Brojni prijatelji i kolege sportisti iz redova borilačkih sportova došli su danas podržati ovu ideju. Jedan od njih je i Edin Pulić. On poručuje da je gradu odavno trebalo ovakvo nešto, te da sada sportisti borilačkih sportova imaju gdje nabaviti dobru opremu po pristupačnim cijenama.

“Što se tiče borilačkih sportova, ovo je prva prodavnica da se ugradu otvori te vrste. Uvijek smo oskudijevali sa tom opremom. Uvijek smo naručivali iz Beograda ili ne znam više ni odakle i to lošeg kvaliteta, a dosta bi bile jake cijene, tako da to ne bi ni puno trajalo. Znači ovo puno, jer imaju sada sportisti kupiti kvalitetnu opremu koja košta malo, a koja će, sigurno, trajati duže i kvalitetnija je”, ističe Pulić.

Od danas naši sportisti “Tigar sport” opremu mogu naći u ulici Rifata Burdžovića u objektu koji se nalazi u blizini Hajrudin (Paričke) džamije.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Previous articleOŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan” organizirala Svečanu akademiju
Next articleIzbor najboljih u novopazarskom sportu – specijalno priznanje za životno djelo Jonuzu Džankoviću