SPP u Petnjici utrostručio broj glasova na ponovljenim izborima u Radmancima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na ponovljenim izborima na biračkom mjestu “Radmanci” u Petnjici Stranka pravde i pomirenja utrostručila je svoj rezultat. U trci za četvrtog odbornika u skupštini opštine Petnjica ipak će odlučivati Dontov količnik. Nosilac liste “Bihor bira – Samo pravo” Almir Muratović istakao je kako je i ovaj trostruki rast dokazao da je SPP stranka u usponu io da ljudi svakodnevo prepoznaju iskrenu nacionalnu politiku.

“Upravo su pristigli rezultati sa biračkog mjesta “Radmanci”. SPP je ostvarila 21 glas, što je uvećanje za tri puta u odnosu na 5. decembar. Prema dosadašnjim rezultatima nismo ostvarili četvrti mandat u skupštini, falilo je opet 3-4 glasa, ali je Stranka pravde i pomirenja zadovoljna rezultatom. Još 5. decembra smo pokazali da smo stranka koja je u usponu. Zahvaljujemo se svima, naravno, koji su nas podržali. Ovaj rezultat od 21 glas govori u prilog tome da ispružena naša ruka saradnje sa mještanima MZ Radmanci, te sa ostalim političkim faktorima je prihvaćena. Mi smo tu do novih uspjeha”, kazao je nosilac liste Almir Muratović.

Predsjednik OO SPP-a u Petnjici Aldin Muratović poručuje da nacionalna politika u Bihoru raste i da iskrenost u djelovanju nema alternativu.

“Svjedoci smo da je SPP ostvarila trodupli rast u odnosu na izbore od prije samo 20 dana. Nadam se da će ovaj rezultat svjedočiti izborima na proljeću koji se odrćavaju u 10 opština i da će SPP imati cenzus u svim opštinama na kojima će učestvovati. Još jednom se želim da se zahvalim mojim Bihorkama i Bihorcima na povjerenju i da im čestitam svojevrsnu pobjedu. Bihor je pobijedio i 5. decembra. Nacionalna politika u Bihoru je porasla, jer je sa 5 odborničkih mandata porasla na 10 mandata, bez obzira što je za taj deseti mandat falilo 3-4 glasa. Mi se nadamo da će večeras taj Dontov količnik nama donijeti i 4. mandat. Hvala vam i živjeli”, kazao je Muratović.

Podršku ovom ponovljenom izbornom ciklusu u Radmancima dali i predstavnici Stranke pravde i pomirenja iz sjevernog dijela Sandžaka. Predsjednik političkog savjeta prof. dr. Admir Muratović poručio je da je Radmancima ove noći pobijedila bošnjačka svijest slobodarskog duha.

“Ja se večeras osjećam pobjednički. To sam osjetio prilikom ulaska u najljepšu opštinu u Sandžaku slobodarski duh Bihora večeras je pokazao pravo lice, jer lahko je biti na strani onih kojima nacionalni interes. sopstveni i interes svoga naroda nije prioritet. Herojski je biti na strani nacionalnog interesa, interesa sopstvenog naroda, sopstvene zajednice, pa sam ja večeras među herojima, šta god da Dontov sistem kaže, jer su Radmanci Mula Osmana Rastodera su danas pokazali da svijest Bošnjaka o sopstvenoj ulozi u sopstvenim životima raste brzinom svjetlosti. Da nam je neko ponudio tog 5-og kada nam je trebalo 3 glasa za 4. mandat da imamo 21 glas više, a da nemamo taj 4. mandat, mi bismo prihvatili da imamo 21 glas više, zato što je ovo stranka ljudi, a ne glasova. Nama je važnije što večeras u Radmancima imamo 3 puta više onih koji podržavaju Muftijinu politiku, nego brojke. Bošnjaci su do sad bili samo brojka. Generalno, muslimani u svijetu su vam samo brojka. Milijardu i po muha u svijetu više znači nego milijardu i po muslimana. Zamislite kako je to bilo u našem Sandžaku, gdje od ‘45-te pa na ovamo mi trpimo posljedicu onoga što je se desilo u pećini iznad ovog prelijepog sela, pećini Hadrovci, gdje je etablirana podla izdaja među Bošnjacima. Večeras u Radmancima pobijedila je bošnjačka svijest, ali ona je ispruženih ruku prema svima drugima sa kojima dijeli isti prostor. Vidite, neko slavi pobjedu jer je plaćao 500 ili 1000 eura glasove, ili je angažirao one koji desetinama godina drže narod kao robove. I oni su u problemu i mi smo u problemu. Oni ne umiju da budu gospodari, a mi nikako da se naučimo da budemo robovi. Odbili smo od ‘45-te da budemo robovi. Pošto su nam neki poručivali da nemamo glasova, pa samim tim ni političkog legitimiteta da participiramo na način na koji zaslužujemo i da preuzmemo odgovornost u Crnoj Gori, mi im poručujemo večeras iz Radmanaca da imamo više glasova nego kad su oni imali onda kada su postali jezičak na vagi za sastav nove Vlade Crne Gore. Od večeras, došlo tih par glasova ili ne došlo, prelilo se gdje je možda veći bio interes onih koji se još malo više pitaju u Petnjici od bošnjačkog interesa, SPP ima 4 mandata, ta 4 mandata simbolički, jer mi znamo da ih imamo. Ko nam ih je uzeo neka mu ih na obraz, ali mi znamo da ih imamo i zaista se tako i osjećamo. I od sutra – centar za nove zdrave odnose između Bošnjaka i Vlade Crne Gore je Petnjica. Kada će se razgovarati sa autentičnik predstavnici crnogorskog i srpskog naroda sa jedne i autentičnih predstavnika bošnjačkog naroda sa druge strane. Pobjeda SPP-a, znajte, nije zlo ni za kog. Ona je poruka mira”, poručio je dr. Admir Muratović.

 

Na biračkom mjestu u Radmancima pravo glasa imala su 423 birača, a danas su glasala 163.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img