Home Rubrike Vijesti Izložba 30 umjetnika UNINP na Trakijskom univerzitetu

Izložba 30 umjetnika UNINP na Trakijskom univerzitetu

297

 

Departman za umjetnost na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru ne samo što u svom gradu, Sandžaku, Srbiji, Balkanu predstavlja svoje umjetnike već i u Evropi u svijetu. Na Trakijskom  univerzitetu u Turskoj danas u 16 bit će postavljena zložba studenata.

Na Trakijskom univerzitu projekt će obuhvatiti mnoge druge univerzitete na Balkanu. Na izložbi će se predstaviti trideset studenata različitih tehnika- slika, crtež, grafika crteži s modnog dizajna. U februaru je izložba u Skoplju a u aprilu bit ćemo domaćini na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, kaže akademik Fehim Husković  prorektor za kulturu UNINP.

Idu, kaže akademik Husković, oni koji su u radu dali svoj maksimum.

Da se predstavimo u što boljem svjetlu, da predstavimo naš Univerzitet kako je najbolje moguće, ističe Semir Kolašinac, student četvrte godine modnog dizajna.

-Hvala Internacionalnom univerzitetu što je omogućio odlazak u Tursku, boravak četiri dana. Mnogo mi znači što će na toj izložbi biti moj rad, poručuje Muamera Hadžić studentica Departman za umjetnost UNINP.

Adnu Hadžinumanović raduje što će, kako kaže, prvi put izlagati na tako velikoj izložbi i četiri dana provesti u Turskoj s kolegama.

Inače, razmjena profesora i studenata uvijek je dobrodošla, nastavlja se i usavršava.

Previous articleTandir: Bibliotekama u Sjenici i Prijepolju potreban novi prostor – Profesori DUNP-a još nisu vraćeni na posao
Next articleUlazak u digitalni svijet veliki zahvat u životu mladih