Suljović: Biblioteka u Sjenici duhovni je vakuf

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Gradska Biblioteka “Muhamed Abdagić” u Sjenici posjeduje 40 hiljada knjiga u 40 kvadratnih metara prostora. Nažalost, propadaju u neadekvatnim uslovima, pogotovo što je vlaga.

Čitaoci nemaju uslove da prelistaju knjige, pročitaju nešto u prostorijama Biblioteke koja nema ni izložbeni prostor, galeriju i slično, ističe Mersija Brbutović direktorica Biblioteke “Muhamed Abdagić”

Bez obzira na sve, tamo gdje je knjiga prostor je oplemenjen, kaže savjetnik člana Predsjedništva BiH inače profesor književnosti po struci.

Obradovala me informacija da će Biblioteka preći u veći prostor koji će svakako dati mogućnost građanima da koriste i neke druge vidove komunikacije u Biblioteci i budu u direktnom kontaktu s autorima, izdavačima a vjerujem i većim fundusom knjiga, naglašava Amel Suljović savjetnik Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH

 

Tokom razgovora osjetio je, ističe, potrebu dati i lični doprinos

Nastojat ćemo da kroz ono što je najpotrebnije u datom trenutku, da li su to knjige ili neka druga izdanja budemo prisutni ovdje I da ovo zaista osjećamo kao neki duhovni vakuf. Također, da budemo prisutni i u ovom dijelu koji se tiče novog objekta i budemo prisutni u postavljanju nove infrastrukture . Lično želim se uključiti u nove procese i dozvolite mi da ostavim mogućnost da procijenim na koji način mogu to najadekvatnije napraviti, poručuje Suljović

 

U kabinetu u Predsjedništvu odsad će biti i Ilir Autarijatski, autorice Sanele Halković

Stajat će na mom radnom stolu u Predsjedništvu BiH. Drago mi je da su bh. autori prisutni u Sjenici i Sandžaku a isto tako dopala mi se sugestija da autori iz Sandžaka budu prisutniji u BiH.

 

Kultura je nezaustavljiv proces koji, pokazalo se i ovaj put, otvara vrata za saradnju i zajedničke uspjehe.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img