MOK organizirao tribinu na temu “Šta si doprinio Allahovoj vjeri”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 20. 12. 2021, u Novom Pazaru, u prostorijama Muslimanskog omladinskog kluba Gazi Sinan Beg, održana je tribina na temu “Šta si doprinio Allahovoj vjeri” koju je održao Muftija Sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević

Na samom početku tribine odlomak iz Kur'ana je proučio učenik medrese Haris Ćosović. Zatim se prisutnima obratio predsjednik Muslimanskog omladinskog kluba Ammar ef. Nuhambašić, koji je svima poželio srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je MOK nastavio sa organiziranjem aktivnosti i uputio dovu Uzvišenom Allahu da olakša i pomogne realizaciju istih.

Uvaženi Muftija hfz. Abdurrahman ef. Kujević je u svom predavanju kroz primjere iz života Allahovih Poslanika i prvih generacija muslimana ilustrovao u kojoj mjeri su se oni trudili da doprinesu Allahovoj vjeri i sprovedu Njegov zakon na Zemlji i istinu koja je sadržana u objavi Kur'anu i sunnetu, strpljivo podnoseći sve nedaće koje su ih na tom putu sustizale.
Zatim je napravio paralelu između njihovog zalaganja i zalaganja koje je prisutno kod muslimana danas.

Kao zaključak, uputio je poziv svima da razmisle i preispitaju koliko djela za dobrobit Allahove vjere čine i da li je svako spreman s svojim računom stati pred Gospodara.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img