SPP – Umjesto informacija izvjestioci pokušali provokacije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Obrazlažući detalje vezane za budžet, Senad Melajac je svoje obraćanje iskoristio da, kako ističu odbornici opozicije, dijeli kvalifikacije poput stručnosti i sposobnosti, umjesto da izvijesti prisutne o onome za šta je zakonski zadužen i od strane građana plaćen.

Na njegovo izlaganje reagirao je predsjednik Odborničke grupe SPP-a u Novom Pazaru Edin Zećirović.

“Gospodine Melajac, obzirom da se ti meni obraćaš sa “ti”, onda ću i ja iskoristiti pravo da se na jednak način obraćam tebi. Nije na tebi da određuješ i mjeriš nečiju stručnost i sposobnost. Od tebe se očekuje da izneseš sve ono za šta vas građani Novog Pazara plaćaju. I to da se potkrijepi sa svim dokazima i činjenicama. To koliko je ko stručan i kompetentan ostavimo narodu da odluči. Ako se ovo još jednom ponovi bićemo prinuđeni da tražimo da se u zapisnik uvedu ovakve kvalifikacije. Vaše je da radite posao za koji vas građani plaćaju, a ne da nekome dijelite kojekakve kvalifikacije. Nadam se da smo se razumjeli”, upozorio je predsjednik odborničke grupe SPP-a Edin Zećirović i predsjednicu Skupštine da vodi računa o diskusijama.

Odbornica SPP-a Jasmina Nikšić ukazala je na neke nedostatke pri samom planiranu budžeta. Ne može biti izgradnja komunalne infrastrukture nikada kapitalna investicija. To bi, ističe Nikšić, trebalo da bude normala u 21. vijeku.

“Možemo i deset i dvadeset puta ponoviti da je nešto transparentno, ali ono neće biti transparentno sve dok građani ne budu detaljno znali za šta se tačno troši njihov novac, pa makar to bilo i na 2000 strana. I prošle godine kada smo usvajali budžet imali smo “spisak lijepih želja”. Mi smo servis građana i to moramo imati stalno na umu i ne možemo ispunjavati nečije želje, već ugoditi potrebama svih građana. Uvijek se govori da je budžet razvojni, ali ne može “komunalna infrastruktura” biti kapitalni projekat. Valjda je to trebalo biti noramalno u 21. vijeku”, istakla je odbornica SPP-a Jasmina Nikšić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img