Zukorlić sa glavnim imamom Medžlisa Prijepolje o položaju i statusu muslimana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa deleagacijom posjetio je opštinu Prijepolje. Nakon džuma namaza sastao se sa glavnim imamom i imamima Medžlisa IZ-e Prijepolje. U prostorijama prijepoljskog Medžlisa bilo je riječi o položaju i statusu muslimana u ovoj opštini, kao i planovima i izazovima sa kojima se Medžlis susreće.

Glavni imam Aref ef. Duraković istakao je da je sretan i ponosan što u Stranci pravde i pomirenja Islamska zajednica sa svim svojim medžlisima ima partnera u rješavanju svih problema koji se tiču jedinstva IZ-e.

“Ovom prilikom zahvaljujem se gostima koji su izdvojili vremena da nas posjete, obzirom na brojne posjete sa kojima se susreću ovih dana. U današnjem prijatnom razgovoru upoznali smo predsjednika Usamu i našeg narodnog poslanika Tandira sa svim iskušenjima sa kojima se Medžlis susreće, kao i svi Bošnjaci na ovom prostoru, za šta smo, zasigurno, dobili razumijevanje sa njihove strane i obećanja da će nam u tom pomoći, a prije svega u problemima povraćaja vakufske imovine. To za nas kao Medžlis itekako znači, s’ obzirom na naše planove i aktivnosti koje imamo, pa nam je svaka vrsta podrške potrebna po tom pitanju”, kazao je Aref ef. Duraković.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić istakao je da će stranka na čijem je čelu dati punu podršku svim projektima Medžlisa IZ-e u Prijepolju.

“Zahvaljujemo se Medžlisu IZ-e Prijepolje na čelu sa Aref ef. Durakovićem na prijemu i gostoprimstvu. Informisali su nas sa ključnim problemima i izazovima sa kojima se Medžlis susreće u ovoj opštini, kao i o projektima i planovima koje Medžlis ima za budućnost. SPP će dati maksimalnu podršku Medžlisu IZ-e Prijepolje i Islamskoj zajednici u Srbiji u rješavanju svih izazova, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. SPP daje punu podršku svim projektima koje Medžlis Prijepolja ima za budućnost. Pitanje Islamske zajednice, njenog jedinstva, legitimiteta i legaliteta je nešto što je neupitno za naši stranku i IZ i Medžlis Prijepolja će imati maksimalnu podršku od strane SPP-a dok se ne vrati jedinstvo Islamske zajednice u ovoj opštini”, kazao je Usame Zukorlić.

Nakon posjete Medžlisu uslijedio je obilazak Turističke organizacije Prijepolje, posjeta opštini Prijepolje, kao i sastanak sa predstavnicima opštinskog odbora SPP-a u Prijepolju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img