Zimska Škola Kur’ana u Dugoj Poljani: Baška obrazovanje, baška domaće vaspitanje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zimska Škola Kur’ana djeluje u Vakufskoj kući u Dugoj Poljani . Iako je tek počela s radom, interesovanje je veliko. Naročito je privukla pažnju starijih džematlija.

Ništa nisam znao o svojoj vjeri do 2000-te godine. Tu godinu I taj datum računam za dan svog rođenja, mada imam 62. godine. Često kažem da imam 22. godine jer  sam tad počeo klanjati, kaže Metko Džigal polaznik Zimske Škole Kur’ana.

Među njima profesori, umjetnici, inženjeri.

-Naš pešterski čovjek gdje god da se pojavi uspije I završi to što je nakanio. Kad me professor pitao na fakultetu, kako se mjeri jedna nacija. Nisam htio biti brzoplet ali sjetio sam se moj bi otac govorio da se jedna nacija mjeri prema tome koliko ima učenih ljudi. U tom kontekstu sam odgovorio I bio je vrlo zadovoljan. Baška obrazovanje a baška domaće vaspitanje, ističe Avdulah bronja iz Žitnića.

Emir Smajović prošle godine završio je s harfovima.

-Sad prelazimo na tedžvid, čitanje Kur’ana po pravilu. Nisam ništa znao. Kad je Berin ef. odlučio da pokrene akciju učenja harfona nas koji smo to preskočili kad je trebalo u djetinjstvu volja mi je bila jaka.

Volju da nauči čitati najbolju Knjigu imao je i Aćig Todić.

-Još pogotovo po stare dane, šta nam je još ostalo.

Vidim da su zagrijani, zainteresovani da čak kad zadam neku vježbu koja se treba ispitati na narednom času vidim da pojedinci uče po jednu, dvije lekcije ispred da ne budu nespremni kad se budu obrađivale na sljedećem času,kaže imam Berin ef. Ljajić

Njihova želja, bez obzira na godine, jača je kao i odgovornost i predanost koji su znak da se od projekta ne smije odustati

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img