Zukorlić se sastao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Priboj

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija Stranke pravde i pomirenja predvođena predsjednikom Stranke Usamom Zukorlićem, posjetila je grad Priboj.

Službenu posjetu tom gradu otpočeli su posjetom Medžlisa Islamske zajednice Priboj, gdje su razgovarali sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Priboj Harun ef. Eminagićem, kao i sa ostalim imamima iz tog grada.

“Službenu posjetu Priboju smo počeli od posjete Medžlisa Islamske zajednice Priboj iz razloga što, prije svega želimo da saslušamo kakve probleme i kakav način života vode muslimani ovog kraja. Medžlis nas je informisao o pitanju izgradnje nove džamije u naselju Novi Priboj. Kao stranka smo obećali da ćemo, kao što se i rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić zalagao za to pitanje, nastaviti tim putem i kao stranka ćemo dati sve od sebe da muslimani Priboja realiziraju taj historijski projekat.”

U ime Medžlisa Islamske zajednice Priboj, glavni imam se zahvalio delegaciji Stranke pravde i pomirenja na posjeti.

“Želim da se zahvalim rukovodstvu Stranke pravde i pomirenja iz Novog Pazara koji su ovdje zajedno sa predsjednikom stranke došli i zijaretili naš Medžlis i imali strpljenja da saslušaju naše probleme koje mi ovdje u Priboju imamo i kao vjernici imamo ali i kao Bošnjaci. Posebno mi je drago što su nas ohrabrili, kako predsjednik stranke tako i narodni poslanik, gospodin Samir Tandir, da će se svim zakonskim i pravnim sredstvima boriti da se riješe dugoročno pitanje problema lokacije za džamiju u Novom Priboju. U tom smislu i mi kao vjernici dat ćemo sve od sebe da do toga dođe i da kao i svi drugi vjernici vjerski objekti svih drugoh konfesija krase Priboj, da i džamija dobije svoje zasluženo i to će doista biti prava pobjeda onoga ko se za to i izbori.”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img