Vladimir Babić i Sabira Hodžić jedinstveni: Biće novca dovoljno za plate, naša politika je zapošljavanje mladih

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon što je biblioteka “Vuk Karadžić” u Prijepolju dobila saglasnost od Vlade R. Srbije, raspisala je konkurs za dva nova radna mjesta sa visokom stručnom spremom u stalni radni odnos.  Pojedini portali objavili su da je određeni broj radnika nezadovoljan i da će stupiti u štrajk, bojeći se za svoje plate.

Sve nedoumice otklonio je predsjednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, koji je istakao da zaposleni u Biblioteci nemaju razloga za brigu te da će lokalna samouprava obezbijediti novac za plate svih radnika, pa i novih koji nakon sprovedenog konkursa budu primljeni.

“Opština Prijepolje obezbijediće dovoljno novca za plate svih zaposlenih u ustanovama čiji je osnivač. Nijedan radnik nema razloga da bude zabrinut zbog toga, pa ni zaposleni u Biblioteci “Vuk Karadžić”, kazao je Babić.

Tim povodom kontaktirali smo direktoricu biblioteke Sabiru Hodžić koja nam j u telefonskom razgovoru kazala da su politika Stranke pravde i pomirenja, kao i djelovanje rahmetli akademika Muamera Zukorlića i narodnog poslanika Samira Tandira otvorili vrata novim radnim mjestima. Ona dodaje da punih 15 godina biblioteka nije imala kapaciteta primiti nove radnike, a da je djelovanje spomenute politike otvorilo novu stranicu u sveopćem boljitku i napretku. To je, kaže, dokaz da Stranka pravde i pomirenja ima partnere i podršku vrha države.

“Biblioteka “Vuk Karadžić” raspisala je javni konkurs 01.12.2021. godine za primanje u stalni radni odnos dva lica. Konkurs je raspisan na osnovu usvojene sistematizacije uz saglasnost Opštinskog vijeća kojim je predviđeno proširenje broja zaposlenih za ova dva izvršioca. I na osnovu dobijene saglasnosti Komisije za novo zapošljavanje Vlade R. Srbije. Ovim putem želim da se zahvalim predsjedniku opštine Prijepolje Vladimiru Babiću što je sve razjasnio u svojoj izjavi u kojoj kaže da će opština Prijepolje obezbijediti dovoljno novca za plate svih zaposlenih u ustanovama čiji je opština osnivač i da niti jedan radnik ne treba da bude zabrinut zbog toga. Iza svega ovoga stoji frustracija SDP-a koja nikako da shvati da je prošlost i da se ona ama baš ništa ne pita. Naša politika je politika zapošljavanja i stvaranja boljih uslova za prosperitetne ljude u opštini Prijepolje”, kazala je Sabira Hodžić.

Konkurs za nova radna mjesta raspisan je na pozicijama diplomirani bibliotekar i koordinator digitalnih procesa.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img