Dr. Kurtović: Na Pešterskoj visoravni za godinu dana asfaltirano preko 35 kilometara puteva

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prof. dr Rejhan R. Kurtović, predsjednik SO Sjenica, kazao da se vlast Demokratske stranke pokazala kao diskriminatorska prema pripadnicima nacionalnih manjina. Podsjetio na i zloupotrebu državnih institucija u obračunu sa neistomišljenicima.

– Ja mislim da su političari imali prilike da se pokažu u ovoj državi. Govoriću sa aspekta grada i sredine iz koje dolazim. Mi smo za vrijeme njihove politike kod nas imali žandarmeriju, jednu potpunu diskriminaciju. Da, žandarmeriju koja se obračunavala sa vjernicima, imali smo podjelu Islamske zajednice 2007. godine za vrijeme Tadića i Đilasa, imali smo da je iz Beograda dolazila žandarmerija koja je slata na vjernike koji su branili vjerske objekte, imali smo jednu potpunu nesigurnost. Imali smo diskriminaciju kada je u pitanju akreditacija Internacionalnog univerziteta. Imali smo jednu potpunu diskvalifikaciju političkih neistomišljenika, našeg rahmetli lidera i njegovog pokreta – akademika Zukorlića. Imali smo jedno potpuno stanje apatije, veliku migraciju stanovništva prema zemljama Zapadne Evrope, dok danas imamo jednu potpuno drugu politiku gdje se ka našem kraju grade putevi, nove škole.

Najavio kapitalne projekte u Sjenici.

– U Sjenici će se graditi škola čija je investicija 10 miliona eura, na Pešterskoj visoravni je samo ovu godinu asfaltirano preko 35 kilometara puteva, što nikada prije to tako nije bilo. Vrši se rekonstrukcija bolnica, u Novom Pazaru je izvršena rekonstrukcija jedne škole koja je jedna od najsavremenijih škola na Balkanu. Otvoren je dijalog sa Vladom R. Srbije”, kazao je Kurtović.

Osvrnuo se i na proteste, kazao da se svi mi brinemo za zaštitu životne sredine, ali to nije problem koji se tretira pred izbore, već svakog dana.

– Kada su u pitanju ovi ljudi – mislim da ovakvom politikom, torturom građana, serviranjem nestabilnosti države, državnog poretka, stavljanjem van snage zakona, nepoštovanjem osnovnih ljudskih sloboda i prava da oni izazivaju i iritiraju javnost. Ne može se sa ulice ući u Parlament. Oni moraju ponuditi građanima konkretan politički program. Tadić je rekao:”Vidimo se u nekom drugom filmu”. Za njega je, dakle, cjelokupno vršenje vlasti bilo kao film. Mi nećemo da živimo filmove, serije, mi živimo realnim životom. Nas interesuju investicije, ulaganje Srbije, otvaranje prema Istoku i prema Zapadu, dobra saradnja sa komšijama i sa Evropskom unijom i sa Amerikom i sa Rusijom i sa Kinom – jedna potpuna međunarodna politika. Ako neko želi da se vraća u 90-te godine, da pravi getovizaciju Srbije, da nam stvara demonstracije, čekanja u redove, blokadu puteva i svega ostalog… zar mislite da takvi lideri mogu voditi ovu državu? To je već viđeno, tu politiku građani R. Srbije ne žele. Zašto? Zato što je to politika bez vizije, podvukao je Kurtović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img