Home Rubrike Vijesti Dr. Pramenković: Kriminalci su posljednji ološ i sloj ovoga društva koji nikako...

Dr. Pramenković: Kriminalci su posljednji ološ i sloj ovoga društva koji nikako ne smije isplivati na površinu

408

Narodna poslanica Stranke pravde i pomirenja dr. Misla Pramenković pozvala danas je na obračun sa organiziranim kriminalom na teritoriji cijele države. Poručila da su kriminalci posljednji ološ koji nikako ne smije isplivati na površinu društva.

“Ja bih željela iskoristiti priliku da u toku obraćanja ukažem na pojavu koja se, nažalost, kod nas u sandžaku u posljednje vrijeme veoma često dešava i što postaje neka loša praksa, a to je upućivanje prijetnji građanima, a ovoga puta u pitanju je naš kolega narodni poslanik dr. Jahja Fehratović. Dobio je prijetnje od lica koje je dokazani inspirator brutalnog ubistva novinara i humaniste Edina Hamidovića u avgustu mjesecu ove godine koji je ubijen pred suprugom i svoje šestoro maloljetne djece. Dešava se da to isto lice ohrabreno određenim strukturama, nažalost, kako u sudstvu, tako i u tužilaštvu i dijelovima policije ponovo upućuje prijetnje, targetira i stavlja metu na čelo časnim i čestititm ljudima. Ukoliko je status i tretman narodnih poslanika koji imaju zagarantovan imunitet, šta onda mogu očekivati građani Sjenice i okolnih gradova. Politika kriminalnih struktura jeste da zaplaše narod, građane, a samim tim i nanose štetu državi i državim organima. Vlada R. Srbije je otvorena rekla i aktivno pokazala na djelu da želi da se obračuna sa organiziranim kriminalom, ali se to mora desiti na teritoriji cijele države i u tome se moramo još odlučnije pokazati. Korumpirani činovnici, uposlenici, kako u sudstvu tako i u tužilaštvu, ali i u strukturama policije jesu kancer koji izjeda i državne organe i ovo društvo i tome se mora stati na kraj, jer su kriminalci posljednji ološ i posljednji sloj ovoga društva koji nikako ne smije isplivati na površinu, jer su zahvaljujući svojim nečasnim radnjama na dnu ovog društva i najprije bi trebali biti iza rešetaka i uskoro se nadamo da će tretman takvih lica biti adekvatan i da će se smjestiti tamo gdje i pripadaju”, kazala je dr. Misala Pramenković.

Previous articleTandir: Zaustaviti prijetnje dr. Fehratoviću, smijeniti načelnika policije u Sjenici i što prije se obračunati sa ozloglašenim kriminalcima
Next articleSPP Sjenica – Nalogodavac ubistva Hamidovića nastavio da crta mete funkcionerima SPP-a