Danas se u Petnjici održavaju lokalni izbori

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U 07:00h otvorena su sva biračka mjesta i nije bilo nepravilnosti, potvrđeno je iz Opštinske izborne komisije u Petnjici za Sandžak TV.

Građani će imati prilike iskoristiti svoje biračko pravo na jednom od biračkih mjesta:
Petnjica, Lagatore, Radmance, Godačelje, Johovice, Tucanje, Vrševo, Donja Vrbica, Gornja Vrbica, Kalica, Trpezi, Javorova, Dašča rijeka, Kruščica, Savin bor, Bor, Dobrodole, Ponor.

Na biračkom mjestu broj 1 u “OŠ Mahmut Adrović” glasao je nosilac liste “Bihor bira – Samo pravo” Almir Muratović. U izjavi za medije poručio da je Stranka pravde i pomirenja već pobjednik, jer nikada nije odstupila od zacrtanog puta pravde i pomirenja.

“Želim samo čestitati pobjedu građanina Petnjice. SPP je svakako pobjednik na ovim izborima, jer pobjednik je onaj ko istraje na putu koji je zacrtao prije mnogo godina zahvaljujući upravo našem rahmetli muftiji Zukorliću. Želim poručiti široj javnosti da SPP u Petnjici drži bajrak slobode visoko uzdignut”, istakao je Almir Muratović.

Nosilac liste Bošnjačke stranke u Petnjici Ervin Duraković poželio je sreću svim učesnicima u izbornom procesu u nadi da će sve proteći u korektnom toku.

“Upravo sam iskoristio svoje glasačko pravo. Glasanje je, prema našim informacijama, na svim biračkim mjestima počelo na vrijeme i nema do sad nepravilnosti, te protiče u jednoj zdravoj atmosferi. Ja se nadam da će tako biti i do završetka glasanja i apelujem na sve učesnike izbornog procesa da ovo sprovedemo korektno do kraja, da završimo dostojanstve i da nam svima bude sa srećom i na dobro”, istakao je nosilac liste Bošnjačke stranke Ervin Duraković.

Drugi sa SPP-ove liste Adnan Muhović ističe da građani po prvi put u ovom izbornom ciklusu imaju prilike birati dobro za budućnost.

“Ovo su prvi izbori poslije smrti našeg rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića i ovo za nas nisu obični izbori. Ovo je danas za nas izbor. Danas biramo dobro, ne biramo više između dva zla kao što je naš narod do sada imao prilike birati i zato očekujemo jedan dobar rezultat. Konkretno ovdje na biračkom mjestu u Trpezima očekujemo enorman rast. Ovdje je SPP imao mali broj glasova, a sada se ovdje očekuje rast od nekoliko stotina posto. Smatram da će SPP biti ključ u formiranju buduće vlasti ne samo u Petnjici, nego i u drugim sandžačkim gradovima i opštinama”, istakao je drugi sa liste “Bihor bira – Samo Pravo” Adnan Muhović.

    

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img