UNINP: Treća Međunarodna naučna konferencija Departmana za Filološke nauke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru organizirao je treću Međunarodnu naučnu konferenciju “Distopijski narativi u sinhronijskoj i dijahronijskoj perspektivi” u organizaciji Departmana za Filološke nauke.

Posebno je značajna jer je naučni rad, prema riječima rektora, jedan od ključnih djelatnosti svakog univerziteta.

– Pokazali smo kroz dvadeset godina djelovanja da smo postali atraktivni za izlagače iz cijelog regiona. Imamo različite izlagače, podijelit ćemo mišljenja, ponekad I ne složiti se ali je bitno da razgovaramo, razbijemo stereotipe, ali je bitno da se upoznamo i na kraju imamo kvalitetne radove inaučno-istraživačke projekte. Ova konferencija danas i buduća u organizaciji Internacionalnog univerziteta sigurno će pomoći u tome. U dvodnevnom radu sudjelovat će trideset i pet izlačaga iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore s raznolikom tematikom, kazao je rekor UNINP prof.dr. Suad Bećirović.

– Konferenciju za koju vjerujemo da će postati tradicionalna organizujemo s ciljem okupljanja naučnika istraživača iz oblasti filologije i humanističkih nauka s ciljem razmjene naučnih saznanja i iskustava što će rezultirati obogaćivanjem nastave i nastavnog procesa i uvođenjem inovacija u nastavnu praksu, istakla je doc. dr Kimeta Hamidović rukovodilac Departmana za filološke nauke.

Za sutra su najavljene tri sesije putem Zoom platforme.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img