Usame Zukorlić primio delegaciju Bošnjaka Srebrenice – Sandžak i Srebrenica imaju posebnu vezu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija Bošnjaka Srebrenice predvođene gospodinom Alijom Tabakovićem, predsjednikom SDA Srebrenice, Ćamilom Durakovićem, bivšim predsjednikom opštine Srebrenice, kao i delegacijom medžlisa Srebrenica na čelu sa glavnim imamom Damir ef. Peštalićem posjetila je novoizabranog predsjednika Stranke pravde i pomirenja Usamu Zukorlića.

U srdačnom razgovoru istaknuto da Sandžak i Srebrenica imaju posebnu vezu, koju je najviše baštinio rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić, te da je pomirenje među Bošnjacima i rad na zajedničkim interesima od primarnog interesa za Bošnjake.

Predsjednikom SDA Srebrenice čestitao je na izboru novog predsjednika stranke, poručujući mu da nastavi put koji je započeo rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić.

– Raduje nas njihova inicijativa poziva na jedinstvo, da tamo gdje su postojale određene razlike se ujedine u interesu opstanka našeg naroda na ovim prostorima, to je interes Bošnjaka Srebrenice, kao što je to interes Bošnjaka Sandžakai svakako interes Bošnjaka u Bosni i Hercegovini ali i svih građana na Balkanu. Interes pomirenja naroda na ovim prostorima je interes svakog građanina, Nadamo se, ako Bog da, skorijoj posjeti delegacije Stranke pravde i pomirenja Srebrenici, gdje ćemo nastaviti saradnju kroz naše ideje, kroz naše projekte i naša saradnja i posjeta svim političkim organizacijama ovdje u Novom Pazaru će biti prenijeta ista poruka a to je da tražimo i očekujemo ujedinjenje našeg naroda.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja se zahvalio delegaciji Bošnjaka Srebrenice što su među prvima došli da ih posjete.

– Prenijeli su nam jako važne poruke i emanete koje mi prihvatamo. Mi smo izvijestili da smo mi kao Stranka pravde i pomirenja naše ruke pružili svima onima koji se nisu slagali sa nama ili su bili u bilo kakvom odnosu koji nije mir i jedinstvo među Bošnjacima Sandžaka i složili smo se da je to put kojim ćemo nastaviti i da je to put koji će baštiniti svi Bošnjaci i u Bosni i u Sandžaku. Izvijestio sam delegaciju da onako kako je naš vođa rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić poštovao Srebrenicu i baštionio pitanje Srebrenice, to je put koji ćemo i mi nastaviti i od kojeg sigurno nećemo odustati.

Na sastanku je bilo riječi o međusobnoj saradnji na svim nivoima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img