Home Rubrike Vijesti Muftija sandžački hfz. Kujević u Tutinu: Svaki čovjek je obavezan dati doprinos...

Muftija sandžački hfz. Kujević u Tutinu: Svaki čovjek je obavezan dati doprinos jačanju istine i dobra

368

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je 27. 11. 2021. godine Medžlis IZ-e Tutin i tom prilikom održao predavanje u džamiji Validejn.

Spoznaja pravog puta i prihvatanje istine je najveća blagodat na ovom svijetu. Uputu valja čuvati i uvećavati jer se ona može okrnjiti i na kraju anulirati u potpunosti. Razlog tome su grijesi. Tu se naše obaveze ne završavaju. Obaveza svakog vjernika i vjernice je da dade doprinos da riječi istine dođu do svakog čovjeka. Pojedinac može na tom polju da pruži veliki doprinos. Velike promjene su jedinke započinjale. Najbolji uzori u tome su nam Allahovi poslanici. I ovdje u Sandžaku je stanje u vjerskom i obrazovnom smislu bilo katastrofalno. Pokretač našeg buđenja je bio jedan čovjek koji je uz sebe organizirao timove da rade na Božijem putu. To je naravno rahmetli akademik muftija Muamer ef. Zukorlić. Njegov odlazak je veliki gubitak za cijeli region i uopće ummet ali odlučni smo u svijesti da put kojim je išao nema alternativu za nas i našu zajednicu, rekao je između ostalog muftija sandžački hfz. Kujević.

U pratnji muftije sandžačkog bili su glavni imam Vahjudin ef. Ćosović i predsjednik Medžlisa IZ-e Tutin Edib ef. Zukorlić.

Informativna služba Muftijstva sandžačkog

Previous articleOtpočeli književni susreti Muhamed Abdagić
Next articleAutomobil sletio u kanjon Morače, na ahiret preselila Samra Zornić