Home Rubrike Analitički SAMRIN BRAT RIFAT NUMANOVIĆ DEMANTOVAO LAŽI BEOGRADSKIH MEDIJA

SAMRIN BRAT RIFAT NUMANOVIĆ DEMANTOVAO LAŽI BEOGRADSKIH MEDIJA

438

Danas, na sam dan dženaze rah. Samre Zornić rođene Numanović, na beogradskim medijima (Alo, Blic, Kurir, Srbija danas, Espresso i dr.) osvanula je bezskrupulozna laž i dezinformacija da je toga dana njen brat sa navodnim inicijalima I.N. uhvaćen u trgovini narkoticima i uhapšen.

Nakon objavljivanja informacije, iako su u velikoj žalosti, kontaktirali smo jedinog brata rah. Samre Numanović, Rifata Numanovića, koji je za Agenciju SANA demantovao pisanja beogradskih medija i kazao:

„Pored prevelike tuge za sestrom, dobio sam informaciju da je na mene i moju porodicu, čast i dostojanstvo udareno sa nekih beogradskih medija objavom da sam navodni “učesnik sverca drogom” i da sam navodono “uhapšen”, što me je jako povrijedilo i dodatno uznemirilo.

Apsolutno odbacujem te dezinformacije.

Ja sam danas bio prisutan na dženazi svoje sestre rah. Samre i to su svi mogli da vide.
Drugo moji inicijali nisu I.N. već R.N. te mi ostaje nejasno sa kojom namjerom i ciljem su beogradski mediji objavili ovakvu dezinformaciju, bez da me pozovu i provjere, čime su prekrišili osnovno novinarsko pravilo. Nije mi jasno kome je interes da na ovakav način pokuša oljagati moje ime i porodicu.

Ja sam čovjek vjernik, džematlija, neko ko svakodnevno posjećuje džamiju. Prosvjetni sam radnik, već 17 godina. Radim kao profesor matematike i informatike. Nikada nisam bio niti u blizini takvih ljudi i takvih poslova.

Od svih medija koji su objavili ovu laž očekujem objavljivanje ovog demantija, povlačenje objave sa svih portala, te izvinjenje meni i mojoj porodici. U sprotnom, obratit ću se pravosudnim organima.“ – kazao je Numanović.

Povučena vijest

Nakon objavljivanja i slanja demantija redakcijama koje su objavile dezinformaciju, vijest je povukla redakcija Espresso-a i objavila demantij, te uputila izvinjenje porodici.

Agencija SANA

Previous articleDr. Fehratović – Poslanici SPP će podržati Prijedlog zakona o referendumu i narodnoj inicijativi
Next articleMuftija Dudić na promociji knjige “Pribojski velikani”