Dr. Fehratović – Poslanici SPP će podržati Prijedlog zakona o referendumu i narodnoj inicijativi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Dnevnom redu skupštinskog zasijedanja Parlamenta R. Srbije našao se Prijedlog zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović u svom izlaganju istakao je kako je referendum jedan od najboljih instrumenata demokratskog društva. Poručio da će ovakav prijedlog poslanici SPP-a podržati.

“Referendum je jedan od ključnih instrumenata razvoja demokratskoga društva i tekovina onoga što predstavlja kulturu i civilizaciju. Referendum jeste nešto što je temeljeno na kulturi dogovora između naroda i onih koji predstavljaju vlast. Ta kultura dogovora predstavlja jedno najznačajnije i najveće priznanje narodu da u onim najvećim i najozbiljnijim stvarima on zapravo ima odlučujuću ulogu, odnosno da je moć u njegovim rukama. Zato je vrlo važno da i ovaj zakon na ovaj način, uz sve ove pozitivne promjene o kojima ste nam govorili bude ovdje danas prihvaćen i mi kao poslanici SPP-a u cjelosti podržavamo upravo izmjene i dopune ovog zakona i želimo da kažemo da sve ono što jeste bilo za promjene urađeno je i da je sve ono što pokušavaju određeni faktori koje ste jako lijepo opisali da kažu kada su u pitanju kritike ovoga zakona ustvari predstavlja jedan pokušaj obmanjivanja javnosti”, kazao je prof. dr. Jahja Fehratović.

Dr. Fehratović uputio i čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“Danas kao poslanik SPP-a i kao predstavnik bošnjačkog naroda sa ove pozicije želim da iskoristim priliku da čestitam 25. novembar – Dan državnosti BiH”, završava prof. dr. Fehratović.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img