Usame Zukorlić – Vjerujem da će Dan Sandžaka postati Dan jedinstva Bošnjaka Sandžaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Matice bošnjačke, na Fakultetu za islamske studije, 20.11.2021. godine, održana je promocija Amaneta – jubilarnog Glasnika Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti i Ljetopisa – naučnog časopisa Matice bošnjačke.

Na ovom promotivnom skupu u povodu Dana Sandžaka, po prvi put bez rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, govorili su predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti akademik Mehmed Akšamija, potpredsjednik BANU akademik Šerbo Rastoder, akademik Fatmir Bači, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije muftija hfz. Abdurrahman ef. Kujević i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić poručio da se nada da će jednog dana Dan Sandžaka postati dan jedinstva Bošnjaka Sandžaka.

“Prije 3 godine se on na Dan Sandžaka obratio sa ovog mjesta i donio jedan muštuluk, sa radošću obavijestio prisutne da je ova zgrada u kojoj se sada nalazimo vraćena legalno legitimnoj Islamskoj zajednici kao vakuf i znate da je tada zbog radosti što je nakon 60 godina nepravde postigao pravdu svojim zalaganjem u Beogradu, pustio suze. Tim činom je on ukrasio Dan Sandžaka i podigao vrijednost Danu Sandžaka. Ja se nadam da će jednog dana Dan Sandžaka postati dan jedinstva Bošnjaka Sandžaka.”

Moderator ovog naučnog skupa bio je dr. Jahja Fehratović koji je zajedno sa akademikom Zukorlićem radio na ova dva naučna djela.

Interesovanje je bilo veliko da je i pored prepunog amfiteatra i čitaonice FIS-a veliki broj ljudi stajao u hodnicima Fakulteta u želji da prati izlaganja eminentnih učesnika ovog skupa.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img