Jovanović se upisao u knjigu žalosti i nakon sućuti porodici obišao mezar muftije Zukorlića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović upisao se danas u Knjigu žalosti koja je povodom smrti narodnog poslanika akademika Muamera Zukorlića postavljena u centrali Stranke pravde i pomirenja.

On je tom prilikom istakao da je ovo jedan veliki gubitak za sve ljude u Sandžaku ali i šire.

– To je bio jedan autentičan život i kada pogledate skupštinu, bar to kada ja uradim, onda vidim gotovo 250 fotokopiranih i njega onako kada se digne u onom džemperu, sakou ili košulji i onda nešto kaže njima a vidi se da u svakom trenutku mnogo više ćuti, nego što govorio iako i ono što kaže jedva neko može da podnese. Komplikuje se ponovo vrijeme i ovdje kod nas u regionu ali i čitavom svijetu i mnogo će nam nedostajati ta njegova pamet i životna energija. On je bio čovjek kojeg sam upoznao ovdje tako što smo se zajedno borili za Univerzitet u Novom Pazaru, na sve strane u Evropi sam sretao mlade iz Pazara koji odu na studije pa se nikada više ne vrate. Najmlađi region u Evropi bio je Novi Pazar a on je ovdje napravio Univerzitet, Zoran nije dočekao da ga otvori, ja sam umjesto Zorana došao i te 2003. godine to uradio. Onda je bila borba narednih nekoliko godina za taj Univerzitet i uvijek nekako je falilo vrijeme za neko prijateljstvo i druženje bez te politike. Ne bi me iznenadilo da sad ovdje uđe među nas, toliko ne mogu da prihvatim i da se pomirim sa tom činjenicom da je otišao. Ostala je ta borba, ona vam nekako izgleda vječna, mi ćemo ipak nekako to iznijeti, bilo bi lakše da je i on tu sa nama, ovako je i obaveza veća da tu borbu zajedničku nastavimo, da sa sobom nosimo ljubav, poštovanje, razumijevanje, pamet, sve ono čega su ljudi, bez obzira da li govorimo o Srbima, Bošnjacima, Albancima, Crnogorcima, Hrvatima, svega onog što ljudima treba i čega su još uvijek željni. Bez njegove glave je Sandžak siromašniji za tu pamet, nadam se da ćemo biti kadri da iznesemo i taj teret koji on više ne može da ponese a on u tom nekom drugom svijetu o kojem je tako često sa mnogm govorio, ja mu želim spokoj. Teško mogu da razumijem, u ovoj zemlji uvijek nekako prije vremena odlaze oni kojih je tako malo i koji su nam svima potrebni.

Nakon upisivanja u knjigu žalost Jovanović je obavio hatar, gdje je izrazio svoje najdublje saučešće porodici Zukorlić. Jovanović se od akademika Zukorlića oprostio posjetiom mezarju uz poruku da će uvijek biti na raspolaganju kako bi se put vizionara Zukorlića nastavio.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img