Na UNINP nove tehnologije i na Departmanu za umjetnost

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Grafički dizajn novi je studijski program na Internacionalnom univerzitetu koji je od ove godine u redovnom nastavnom planu I programu. U okviru nove discipline nova generacija orijentisana prema internetu, kompjuterima, uopšte novim medijima.

U tom smislu nije slučajno što se interes za grafički dizajne ove godine pokazao izuzetno velikim. To pokazuje da je politika ovog Univerziteta veoma ispravna u smislu da studentima ponudi jedan program koji je poprilično interesantan. Ono što je interesantno a što ćemo prvi put vidjeti i dolazi s grafičkog dizajna su posteri i neke digitalne varijante umjestnosti koje su sad interesantne i prisutne su u digitalnim medijima a također i u print verziji, kaže, između ostalog, prof.dr Džemil Bektović Departman za umjetnost UNINP

Doc.dr. Predrag Nerić podsjeća da su se modni dizajneri obično vraćali u prošlost radi inspiracije.

-Tako i sada, i nije čudno da se neke kolekcije baziraju na 60-te ili 50-te godine i to  je jako aktualno. Ali, ne trebamo biti u zabludi. Moda je uvijek nova i vraća se na specifičan način. Uostalom, nove su tehnologije i sve se razvija pa i dizajn odjeće, tekstila koje također izučavamo u okviru našeg Departmana za umjetnost i dizajn.

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img