KASIM ZORANIĆ IZGUBIO SPOR PROTIV SANDŽAK TV – PLATIO TROŠKOVE SUĐENJA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kasim Zoranić, jedan je od tužitelja Sandžak Televizije, pred Višim sudom u Beogradu, zbog navodnog iznošenja neistina o njemu.

Naime, još 2017. godine u dnevniku Sandžak TV spomenut je Kasim Zoranić da je pod pritskom inspekcijskih službi, čiji je bio tada koordinator, ucijenio jednog biznismena koji je iz SDA prešao u SDP.

Suđenje je trajalo nepune četiri godine, i Sandžak TV je izvođenjem svjedoka uspjelo da potvrdi tu informaciju i autentičnost izvora za istu.

Slijedom toga, tužba Zoranića je odbijena, te Zoranić, ne samo da nije dobio obeštećenje, već je obavezan Sandžak Televiziji isplatiti troškove advokatskih usluga za vođenje spora u iznosu od 62.479,00 dinara.

Obzirom da presuđeni iznos nije svojevoljno isplatio, pod prinudnom naplatom javnog izvršitelja, isti su naplaćeni plenidbom njegove zarade kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, čiji je uposlenik.

Prema riječima Fetića koji se je u svojstvu zastupnika borio za pravdu za Sandžak TV pred sudom, ova presuda je samo potvrda da je Sandžak TV uvijek radila poštivajući osnovna načela novinarstva i etike.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img