Đerlek: Grad izdvaja godišnje milion dinara za uniformu jednog komunalnog milicajca

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na posljednjem skupštinskom zasijedanju glasovima vladajuće većine usvojena je odluka o organizaciji rada buduće komunalne milicije, izgledu njihovih uniformi, vozila i opreme.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek iznio podatak da će grad Novi Pazar za uniformu jednog komunalnog milicionera godišnje izdvajati milion dinara, što je preko 8.500 eura.

– Ono što je mene zabrinulo ovdje gledajući ovu tačku dnevnog reda, jeste cifra koja se izdvaja za uniforme komunalne milicije. Ako pogledamo ovdje u ovoj olduci, tamo piše da se izdvaja 15 miliona. 15 miliona je također pretpostavljam za naše građane alio za neke odbornike veoma apstraktan podatak ali ako uzmete u obzir da je Beograd izdvojio 155 miliona za 320 komunalnih milicajaca, u to vrijeme je Beograd bio čitavih mjesec dana glavna tema i na stubu srama što je izdojio toliki novac iz budžeta, pritom je to glavni grad sa ogromnim budžetom, što je izdvojio 155 miliona za 320 komunalnih milicajaca, to iznosi 4000 eura za svakog komunalnog milicajca godišnje. Šta je uradio Novi Pazar, on nije izdvojio 155 miliona nego 15 miliona ali nije izvdojio 15 miliona za 320 komunalnih milicajaca već za 15 komunalnih milicajaca, kada to pretvorite u eure to znači da Novi Pazar iz budžeta izdvaja 8.000 eura za svakog komunalnog milicajca samo za uniforme godišnje. Ja vas pitam da li je to normalno, volio bih da mi načelnik ili neko objasni kako je to moguće, obzirom da stručnjaci procjenjuju da je za uniforme dovoljno od 1200 do 1500 eura godišnje i za zimsku i za letnju uniformu, kako je moguće da se za komunalnu miliciju za uniforme izdvaja po jednoj osobi 8500 eura, ko šije te uniforme? Naravno da nam to daje za pravo da sumnjamo da li se zapravo radi o tome da 10% tog novca ide zasta za uniforme a 90% da ide u nečije džepove jer kako je moguće da se toliki novac troši za uniforme godišnje. Ko šije te uniforme, šiju li to neke poznate modne kuće? Ovo je jako važno, kada već govorite o transparentnosti, jako je važno da objasnite građanima i svrhu komunalne milicije kao i to da oni zaslužuju da za uniformu koju nose godišnje troše pojedinačno 8.500 eura.

Nadležni iz Gradske uprave kao i da su sami bili zatečeni cijelom uniforme, pa je odgovor na pitanje odbornika Đerleka izostao.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img