Home Vijesti Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Bedr džamiji u Tutinu

Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Bedr džamiji u Tutinu

113
0

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je 22. 10. 2021. godine Medžlis IZ-e Tutin i tom prilikom održao hutbu u Bedr džamiji.

U svom obraćanju govorio je o čovjeku kao najvažnijem ali ujedno i najpočašćenijem božijem stvorenju u svemiru. Mnogo je posebnosti kojima je ljudski rod izdvojen a glavna je odgovornost u životu. Mi smo u neprestanom ispitu i iskušenju. Naša odgovornost je u pogledu odnosa prema Stvoritelju, Poslaniku, islamu, sebi, porodici, ljudima i društvu općenito ali i prema sredini u kojoj živimo. Čovjek je više od toga što sve nauke ovog svijeta mogu reći o njemu. Da bi naše ličnosti bile potpune obaveza je da budemo odgovorni naspram sve tri komponente našeg bića; duhovne, materijalne i intelektualne.

Na koncu kao Zajednica ne smijemo propustiti priliku da napravimo mehanizam zaštite za naš vjerski, kulturni, naučni i nacionalni identitet kako nam se nikada više ne bi dogodili Sjeverin, Štrpce, Hadžet, Limska dolina, Šahoviće, Srebrenica gdje smo mi kao narod doživjeli poniženje i poraz!

Nakon džume muftija je u pratnji glavnog imama Vahjudin ef. Ćosovića obišao vakufske objekte u izgradnji.

Informativna služba Muftijstva sandžačkog