Home Vijesti Prof.dr. Lukač Zoranić: IUNP studentski je orijentisan

Prof.dr. Lukač Zoranić: IUNP studentski je orijentisan

102
0

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru aktivan je Konkurs za master studije a za njim ide i Konkurs za doktorske studije. Univerzitet nudi širok spektar studijskih programa gdje studenti mogu studirati nakon završenih osnovnih studija

 

Što se tiče same specifičnosti IUNP studentski je orijentisan. Svjesni smo izazova koje smo imali i pandemije Kovida 19 već i činjenice da svako ko je završio četvorogodišnje osnovne studije svjestan je da se na master studijama mora usavršavati. Organizovali smo da predavanja na master studijama kao i doktorskim uz redovno konsultacije mahom su četvrtkom, petkom, subotom zato što daje mogućnost svakom ko je negdje zaposlen ili ima nekih obaveza da se normalno usavršava a ne remeti normalan tok sedmice, kaže prof.dr. Amela Lukač Zoranić prorektor IUNP

 

Od studenta koji upiše doktorske studije očekuje se da već vlada osnovnim vještinama i da je stekao znanja za profesionalnu praksu.

 

Tako da su doktorske studije koncipirane na način da svaki student može produbiti svoje interesovanje, može obaviti samostalna istraživana pod mentorstvom profesora kojeg odaberu za mentora pri izradi doktorske disertacije.  Također, da daje mogućnost doprinosa široj akademskoj zajednici, ali i svojoj zajednici zato što će istraživati nove teme i postaviti nova načela.

 

Saradnja s profesorima omogućena je, ne samo u kabinetima, već i putem mejla, a oni su tu da pruže studentima odgovore koje postavljaju.