Home Vijesti „Laguna“: Sajamski dani knjige od 15. do 31. oktobra i u N....

„Laguna“: Sajamski dani knjige od 15. do 31. oktobra i u N. Pazaru

96
0

Iako je zbog epidemiološke situacije otkazan Sajam knjige u Beogradu Izdavačka kuća „Laguna“ sajamske dane premjestit će u svoje objekte širom Srbije. Tako će biti i u Novom Pazaru od 15. do 31. oktobra.

Zaista ćemo ponuditi brojne pogodnosti našim kupcima. Akcije su sjajne kad su u pitanju izdanja „Lagune“ ali i drugih izdavača. Na „Laguninu“ knjigu kupci će imati 20 posto čak i bez članskog popusta i kartice Kluba čitalaca. Ako kupe tri do pet knjiga imat će plus 15 posto na količinu, a šest i više knjiga imat će 20 procenata. Predviđen je i fiksni popust na gift program, 15 posto, a tih 10 i 15 posto važi i za strana izdanja, kaže Srbijana Čeperković šef Knjižare „Laguna“, Novi Pazar

Naslovi su na njemačkom, engleskom i francuskom jeziku. Bit će, najavljuje, i još akcija

Tri knjige za 499 dinara i za 999 dinara.To uvijek kupce obraduje i uvijek pronađu nešto za sebe jer su to odabrani naslovi više od dvije stotine

Otkazivanje Sajma knjige prava je šteta, pogotovo malim izdavačima. Za njih je to prilika da se predstave, održe tribine, upoznaju. Za djecu, također, mogućnost da s učiteljima obiđu i pogledaju pogotovo jer je četvrtak bio predviđen za škole.

Mislim da je velika šteta jer nije održan ni prošle godine iako je situacija bila, prema tvrdnjama, mnogo ozbiljnija. Drugačiji osjećaj je posjetiti Sajam, a drugačiji ući u knjižaru koja je dostupna svakog dana.

Ono što, bez obzira na cjelokupnu situaciju raduje, da se sve više knjige i kupuju. Osim za poklone i kućnu biblioteku biraju se i naslovi za hladne, kišne dane.