Home Rubrike Vijesti Prof.dr. Suad Bećirović: Nastojimo da što više nastave bude u učionicama

Prof.dr. Suad Bećirović: Nastojimo da što više nastave bude u učionicama

252

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru nastojat će što više organizovati nastavu u učionicama u ovoj akademskoj godini mada će poseban tim pratiti epidemiološku situaciju i zvanične preporuke.

Određeni dio nastave bit će onlajn jer epidemiološka situacija još nije povoljna iako bi svi željeli da se stabilizira. Nastojimo da što više nastave bude u učionicama da bi postojala interakcija između nastavnika i studenta, kaže prof.dr. Suad Bećirović rektor IUNP

Nepohodno je i da studenti i profesori upoznaju druga okruženja i primijene naučeno.

Želimo da naučimo naše studente da se suočavaju sa izazovima. Kako bi naš osnivač, uvaženi muftija Muamer Zukorlić rekao, Cilj naših svršenika ne treba biti da se zaposle nego da oni zaposle još pet drugih studenata. Taj preduzetnički duh usađen u našem društvu treba unaprijediti i oživjeti. Prilagođavamo i  studijske programe u okviru normativnih akata da bi naši student imali korisne, konkretne kompetencije da bi, s jedne strane što lakše pronašli zaposlenje a s druge, mogli još više od toga da rade.

Prof.dr. Suad Bećirović ponovo je izabran na funkciju rektora Internacionalnog univerziteta u novom Pazaru. Sedam godina je prošlo od prvog imenovanja a  cilje je isti

Cilj našeg postojanja jeste da student mora biti u središtu. Nije suština samo raditi neki posao. Trebate ih pokrenuti, raditi nešto korisno, nešto promijeniti. Taj zadatak akademske zajednice, Univerziteta, da ih podstaknemo da budu lideri I ne budu isti kao svoji profesori nego još mnogo bolji.

Poručuje, svaki dan studiranja neophodno je iskoristiti bez obzira koliko se ciljevi budu mijenjali.

Previous articlePriča iz Prijepolja: Muškarci prave burek, žene pite
Next articleDr. Iković: Istovremeno mogu i vakcina protiv kovida i sezonske gripe