Home Rubrike Vijesti Ministarka pravde: U toku postupak protiv Emraha Latovića kao okrivljenog za ubistvo...

Ministarka pravde: U toku postupak protiv Emraha Latovića kao okrivljenog za ubistvo Hamidovića

386
0

Nakon što je narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir zatražio obavještenje u vezi postupanja nadležnih državnih organa povodom ubistva novinara Edina Hamidovića, u odgovoru koji je potpisala ministarka pravde Maja Popović navedeno da je u toku istražni postupak protiv Emraha Latovića kao okrivljenog za djelo teško ubistvo, kao i protiv Ranka Ćirovića zbog krivičnog djela pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

– U Višem javnom Tužilaštvu u toku je istražni postupak protiv okrivljenog Latović Emraha zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika i krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. Krivičnog zakonika i okrivljenog Ćirović Ranka zbog krivičnog djela pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333. Krivičnog zakonika, stoji u odgovoru.

Navedeno i da su u dosadašnjem toku istrage preduzete brojne dokazne radnje, te da se predmet još uvijek nalazi u fazi istrage.

Previous articlePronađen profesor Nasuf Selmanović iz Tutina?
Next articlePriča iz Prijepolja: Muškarci prave burek, žene pite