Home Rubrike Vijesti Pomoćnica ministra prosvjete Elfić-Zukorlić posjetila osnovnu školu „Bratstvo“

Pomoćnica ministra prosvjete Elfić-Zukorlić posjetila osnovnu školu „Bratstvo“

888
0

Pomoćnica ministra prosvjete, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić, posjetila je danas osnovnu školu „Bratstvo“ u Novom Pazaru i tom prilikom se susrela se direktorom Dejanom Kulundžićem.

Direktor je predstavio rad škole koja je ove školske godine, nakon renoviranja, zablistala u novom ruhu potpuno tehnički i kadrovski opremljena spremno dočekala svoje đake.

Prof. Elfić-Zukorlić je izrazila zadovoljstvo uslijed činjenice da osnovna škola „Bratstvo“ postavlja nove standarde kao i da može poslužiti kao primjer dobre prakse u čijem radu se u potpunosti očituje multikulturalnost zajednice kakav je Novi Pazar.

Učenici ove obrazovne ustanove nisu krili zadovoljstvo tehničkim uslovima u kojima sada mogu potpunosti izraziti svoje kreativne sposobnosti i sticati nova znanja i vještine, kao i svojim nastavnicima i u razgovoru sa pomoćnicom ministra nisu krili svoje osjećaje.

Pomoćnica ministra je posebno bila zainterosovana za realizaciju nastave na manjinskim jezicima kao i problemima sa kojim se rukovodstvo škole i nastavno osoblje svakodnevno suočavaju pri realizaciji nastave na manjiskim jezicima, odnosno nastave na bosanskom jeziku.

Na kraju posjete zaključeno je da će Ministartsvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja pružati podršku u okviru svojih domena obrazovanju u Novom Pazaru i drugim gradovima u Srbiji.

Posjeti su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović kao i prof. dr. Amela Lukač Zoranić prorektor za nastavu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Previous articleDamaD otpočeo projekat “Ispleti sama svoju mrežu”
Next articleMuftija sandžački održao hutbu u Frankfurtu