DamaD otpočeo projekat “Ispleti sama svoju mrežu”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kulturni centar DamaD u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i gradom Novim Pazarom otpočeo je projekat pod nazivom: “Izgradi sama svoju mrežu”, a koji je namijenjen podizanju nivoa digitalne pismenosti žena iz ruralnih područja Novog Pazara. Kulturni centar DamaD i na ovaj način stao je rame uz rame sa ženama koje se klasifikuju kao višestruko marginalizovane, kazala je Zibija Šarenkapić.

“KC DamaD je jako značajno da ima mogućnost da i ove godine koja je idalje godina korone posveti dio aktivnosti ženama, posebnom onima koje se klasifikuju kao višestruko marginalizovane, tj. žene sa ruralnog područja grada Novog Pazara. Mi u DamaD-u mislimo da je podrška žena uvijek dobrodošla u svakoj varijanti, a trudimo se da nudimo nove mogućnosti”, istakla je Zibija Šarenkapić.

Koordinatorka projekta Sabina Jusufović objasnila je na koji će se način projekat realizovati.

“Projekat će se sastojati iz nekoliko radionica, u kojima će se korisnici na početku upoznati sa konceptima rada na web aplikacijama, malo više upoznati sa radnim okruženjem pametnih uređaja, sa strukturom podatak. Svi mi znamo da koristimo telefon za neke osnovne operacije, ali kada nam se pruži mogućnost da iskoristimo pogodnosti koje nam pružaju portali kao što su E-uprava, Elektronskog dnevnika, E-zdravlja, tu već imamo malu zadršku jer ne znaju svi kako da se, recimo, registruju, naprave svoj korisnički nalog, da, recimo, zakažu termin za ličnu kartu ili pasoš i tako redom. E tu smo mi da im kroz ove radionice pomognemo”, istakla je Sabina Jusufović.

Prijave za besplatnu obuku vršiće se na broj telefona 063 83 88 999, svakog radnog dana od 10 do 16 časova. Upis traje do 10. oktobra.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img