Ministarstvo povrdilo – Hodžić je bio angažovan kod nas

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sandžačka novinska agencija (SANA) je na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja došla do informacije da je Asim Hodžić, funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP) u Sjenici, bio radno angažovan u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Hodžić je bio angažovan po osnovu ugovora o obavljanju povremenih i privremenih poslova počev od 10.08.2021. godine, zaključno sa 07.09.2021. godine, kada mu je sporazumno prestalo angažovanje u Ministarstvu.

Uvidom u zaključene ugovore došli smo do saznanja da je Hodžić bio angažovan na poslovima vođenja i ažuriranja evidencije podataka u vezi sa okončanim Stručnim ispitom za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, a zatim na poslovima vezanim za obavljanje komunikacije posredstvom internet portala wwww.serbiabrands.com u cilju promocije nacionalnog brenda Srbije. Hodžić je za obavljanje navedenih poslova dobijao 55.000 dinara mjesečno.

Iako je ugovor sa Hodžićem zaključen do 31.12.2021. godine, Ministarstvo je sporazumnim raskidom 07.09.2021. godine, okončalo saradnju sa Hodžićem.

Podsjećamo da se protiv Asima Hodžića vodi krivični postupak za otmicu direktora Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici. Hodžić je saslušavan i povodom ubistva novinara Edina Hamidovića obzirom da je sa licima osumnjičenim za izvršenje ovog krivičnog djela bio u bliskim prijateljskim odnosima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img