Iz Bilefelda stigla vrijedna donacija za Gimnaziju i Tehničko-poljoprivrednu školu u Sjenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Iznova se i nebrojano puta dokazala humanost naših ljudi, a posebno onih kojima je sudbina bila da, ipak, odrastu daleko od svoje rodne grude. Međutim, ono što je naš narod uvijek činilo velikim i posebnim jeste činjenica da nikada nisu zaboravili svoj rodni kraj. Mladi Amra i Edo Bećirović uz pomoć svoje majke Mirsade, onda kada su čuli da njihovim vršnjacima u Sjenici fale osnovni elementi za nesmetano pohađanje nastave krenuli su u akciju i u saradnji sa svojim profesorom gospodinom Bidermanom i nekoliko škola iz svog okruženja uspijeli su obezbijediti vrijednu donaciju u vidu školskih tabli, klupa za đake, kao i savremenih video-bimova. Sjenička Gimnazija, ali i Tehničko-poljoprivredna škola sada će imati znatno bolje uvjete za svoje đake.

“Ideja je potekla od ovo dvoje mališana i njihovog profesora gospodina Bidermana, međutim ja bih se posebno zahvalila i svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji, kako za transport, tako i na brojnim donacijama. Za čitavu organizaciju odgovorni su ovi mali-veliki ljudi”, ističe Mirsada Bećirović.

“Zahvaljujemo se našem profesoru gospodinu Bidermanu koji je od početka bio uz nas, pomagao nam da ova ideja za novi školski namještaj i nove školske table postane realnost. Ovo je tek početak, a mi želimo da budemo primjer kako dobra ideja može funkcionisati uz prave ljude oko sebe”, kaže mlada Amra Bećirović.

“Naši roditelji su nam pomogli i građevinska firma “Planum” za skladište i transport do škole i cijelim utovarom”, ističe mladi Edo Bećirović.

Donacija je od izuzetno velike važnosti, s’ toga i iskrene riječi zahvalnosti od strane direktora obe škole.

“Današnja donacija je od izuzetne važnost za naš grad i za našu školu. Ovom prilikom veliku zahvalnost dugujemo Mirsadi i njenoj djeci koji su uspjeli realizovati ovakav projekat, kao i donatorima iz Njemačke i ljudima koji su dovezli sve to do našeg grada”, kazala je direktorica gimnazije “Jezdimir Lović”, Suada Saračević.

“Mi smo zaista prezadovoljni, jer ono što smo dobili od naših prijatelja iz Njemačke je zaista osnova, nešto od čga se polazi, a to su table koje će služiti da naša djeca usvajaju nova znanja na što kvalitetniji način. Te table koje mi sada imamo su stare otprilike 50 godina, u međuvremenu smo pokušavali da ih restauriramo i donekle smo uspjeli, međutim svakako smo planirali da taj jako bitan detalj u svakoj učionici zamijenimo u narednom periodu, međutim eto imamo prijatelje iz inostranstva, naše prijatelje koji su otišli tamo i ostali da žive, vratili se i pitali šta nam to treba?”, kazao je direktor Tehničko-poljoprivredne škole Alen Tahirović.

Firma “Gebruder Weiss” pobrinula se da sve stigne na najsigurniji i najbrži način do željenog odredišta. Ističu da su ponosni što su dio ovog humanog projekta.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da učestvujemo u jednoj ovakvoj vrsti donacije. Zaista smatramo da je ovo nešto najbolje što smo mogli da učinimo za ovaj kraj koji nije dovoljno razvijen. I u budućnosti ćemo nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama i iskreno se nadamo da će sve ovo pomoći ovim učenicima ovdje”, ističe Vladimir Milenković ispred firme “Gebruder Weiss”.

I predstavnici lokalne samouprave prisustvovali ovoj velikoj donaciji. Predsjednik opštine i njegov pomoćnik ponosni su i srećni, ističu, što generacije koje tek stasavaju imaju takav odnos prema rodnom kraju.

“Ona je još vrijednija zato što dolazi od dvoje mladih, divnih ljudi na koje smo mi ponosni i da su u svom odrastanju i sazrijevanju imali i načina i sluha da pomognu, prije svega svojim vršnjacima, što ovoj donaciji daje na posebnom kvalitetu i na posebnoj težini i u ime opštine Sjenica ja im se, kao malim-velikim ljudima, od srca zahvaljujem”, kazao je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

“Zahvalio bih se, prije svega, ovoj zlatnoj dječici koja su vidjela kakva je situacija u ove dvije škole i imala sluha za to, te odmah krenula u akciju. Našli su za shodno da iz zemlje u kojoj žive pošalju neku donaciju, i to je zaista za ponos i poštovanje”, istakao je pomoćnik predsjednika opštine Sjenica Zdenko Kočović.

Na ovome se neće stati, poručuju mališani. U narednom periodu očekuje se još vrijednih donacija.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img