Muftija Dudić: Nijednu džamiju nismo halalili

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svaka sloboda košta i sve što vrijedi to i košta. Sve što je Islamska zajednica izvojevala nakon 2007. godine još je jače i snažnije, kaže muftija Dudić pred naučnu konferenciju “Zajednica između slobode i jedinstva” u povodu 14 godina od agresije na Islamsku zajednicu najavljenu za ponedjeljak, 4. oktobra

Napraviti ono što su napravili 2007. godine najveće je zlo. Oni su tada pod nečijim nagovorom, ali nisu ti imami djeca, imami su najodgovorniji i sve što se danas dešava ti imami koji su učinili tu nečasnu radnju oni snose odgovornost. Oni koji ih podržavaju u bilo kojem pogledu oni podjednako snose odgovornost pred Allahom, dž.š, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

I do dana današnjeg isti je stav, kaže, na snazi,

Nemoj da misle da ćemo se zaustaviti, i nemoj da misle da smo se umorili i da ćemo blaži biti. Kao prvog dana, odmetnuli su se iz Islamske zajednice, za njima nije ispravno obavljati namaze njih je haram podržavati i ta je fetva i dan danas na snazi.

Da nije bilo policijske podrške nijedna džamija ne bi bila oduzeta.

Te džamije su privremeno otuđene, a danas ili sutra bit će vraćene u sistem. Milom ili silom. Neka znaju. Nijednu džamiju mi nismo halalili.

Mnogo je truda uloženo da bi se, naglašava nekom dozvolilo da to danas razvaljuje.

Iz godine u godinu ćemo podsjećati, iz skupa u skup, aktivnosti u aktivnost. I podsjećati naše džematlije na ustrajnost, na dostojanstvo.

Konferencija počinje u ponedjeljak u Velikoj Sali Mešihata u 10,30. Potom će biti izložene fotografije u znak sjećanja na borbu za jedinstvenu Islamsku zajednicu prije 14 godina koja i danas traje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img