Home Vijesti Džejlan Toskić šampion Srbije u boksu – zlatna medalja Novom Pazaru poslije...

Džejlan Toskić šampion Srbije u boksu – zlatna medalja Novom Pazaru poslije 16 godina

154
0

 Bokser novopazarskog Dandija Džejlan Toskić osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u Šapcu. U kategoriji do 71 kilograma, on je u finalu prekidom u prvoj rundi savladao Vladimira Gubaša iz Sombora, iskusnijeg borca i reprezentativca Srbije. Ono što, nažalost, baca tamnu sjenu na uspjeh koji se čekao punih 16 godina jeste, kako kažu predstavnici kluba, slaba medijska propraćenost, ali i materijalna pomoć, ako se u obzir uzme da je Toskić reprezentativac Srbije i da je ovim uspjehom već sebi rezervisao kartu za svjetsko prvenstvo.

“Džejlan je donio zlato u Novi Pazar poslije punih 16 godina. Mi smo totalno slabo propraćeni i medijski i svim ostalim sredstvima, tako da smo nezadovoljni sa te strane. Što se tiče očekivanja na ovom predstojećem prvenstvu koje se održava u Beogradu, moja očekivanja su da Džeko može da ode dosta daleko ako se bude koncentrisao i ako bude pametno boksovao, jer je on već sada iskusan i pobijedio je mnogo dobre borce”, kazao je trener Amel Zejnelović.

Dobar i uspješan trenažni period uoči prvenstva glavni je razlog što je postigao ovakav uspjeh, koji je prije njega od Novopazaraca napravio samo još Dževad Ibrović 2005. godine. Džejlan Toskić zahvalio se svima koji su ga podržali kako medijski i finansijski, tako i moralno i putem društvenih mreža. Na svjetskom prvenstvu daće sve od sebe, kaže, da ovaj grad još jednom uzdigne visoko na sportskom nebu.

“Za državno prvenstvo sam se pripremao sa reprezentacijom skoro dva mjeseca. Spremni smo bili, dali smo sve od sebe i uzeli smo zlato. Što se tiče turnira imao sam dva meča, voljom žreba sam preskočio jedno kolo. U polufinalu sam imao baš nezgodnog protivnika, dao sam sve od sebe i pobijedio sam ga. U finalu sam boksovao sa Vladimirom Gubašem već drugi put kojeg sam nokautirao u prvoj rundi i osvojio zlatnu medalju. Utisci su dobri, dobra atmosfera i dobra organizacija. Apelujem na nadležne organe da ulože finansije u nas mlade, jer mi to zaslužujemo. Hvala Sandžak televiziji koja nas podržava i uvijek prati u svemu”, kazao je Džejlan Toskić.

Direktor kluba Nijazija Mujdragić ističe da je Džejlan svojim nastupima zaslužio poštovanje, te da se nada da je ovo samo početak njegovog zvjezdanog puta u svijetu boksa.

A sa Džejlanom je tehnički dio posla radio je Salih Đerlek, čovjek koji je bio u uglu mnogih velikih boksera i kik boksera. Ono što je Džejlan priredio svima je za ponos, posebno našem gradu i sportu.

Cijelu emisiju pogledajte u večerašnjem izdanju “Iz svijeta sporta” sa početkom od 21:30h na STV.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA