Pomoćnica ministra prosvjete Elfić-Zukorlić posjetila Tehničko-poljoprivrednu školu u Sjenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pomoćnica ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr. Elma Elfić-Zukorlić, zadužena za sektor unaprjeđenja ljudskih i manjinskih prava, posjetila je danas Tehničko-poljoprivrednu školu u Sjenici.

Tokom posjete susrela se sa direktorom škole Alenom Tahirovićem i nastavnim osobljem. Direktor je upoznao pomoćnicu ministra sa svim otpočetim projektima važnim za ovu školu posebno projektom učeničkog doma čija će realizacija omogućiti i smještaj polaznicima ove srednje škole koji dolaze iz ruralnih sredina i čije je svakodnevno saobraćanje veoma otežano.

Prof. dr. Elfić-Zukorlić je istakla svoje veliko zadovoljstvo zbog posjete Tehničko-poljoprivrednoj školi koja predstavlja jednu od ključnih obrazovnih ustanova u Sjenici čiji rezultati su vidljivi u svakodnevnom djelovanju. Pomoćnica ministra će se zalagati da u buduće vi započeti projekti budu realizirani u što kraćem roku te da će Ministarstvo obrazovanja, sektor za ljudska i manjinska prava, dati punu podršku kvalitetnom radu uposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi, a posebno učenicima u ostvarivanju njihovih Ustavom zagarantovanih prava na kvalitetno obrazovanje.

Posjeti su prisustvovali predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kao i predsjednik Skupštine opštine Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović.

(SANA)


- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img