Sabina s tri kćeri iz Holandije svojoj kući u Mur

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Primjer Sabine Šebo Juković koja se s tri kćeri vratila iz Holandije da bi živjeli ovdje koja je pokrenula i biznis nada je da ovo područje ima budućnost. Holandija ima svoje prednosti, ali toplina i sigurnost jedino su na svome.

Mi smo bili vezani gore i što se tiče džemata u Holandiji, bili smo aktivni, djeca su išla u džamiju, išli su i u holandsku islamsku školu gdje su pohađala vjeronauku. Mi smo to nekako održavali, gajili, pazili da ne iščezne iz nas. Djeca su rasla i vidiš da to ne možeš držati pod kontrolom, kaže Sabina Šebo Juković.

I tu su  presijekli.

Ako sad ostanemo izaći će nam iz ruku starija, pa za njom i mlađa, da se izgube djeca u čitavom onom prostoru. A toliko nam je bilo žao da nam sav trud propadne, da ih upućujemo u vjeru, običaje.

I vratili su se. Djevojčice idu u školu, imaju svoje društvo, i radne navike. Edina je učenica medicinske škole i drži konjički klub.

Ovdje sam ispunila želju što u Holandiji ne bih mogla. Kad ideš u srednju školu sve se oko toga vrti, nemaš vremena za svoje hobije. Ovdje možeš iskombinovati. Jeste i ovo stanje s koronom ali opet imaš vrijeme za sebe, naglašava Edina (16)

Prva godina je bila teža, ali i mlađa Hana poslije  se navikla

-Snašla sam se u društvu, vidim kako je svima ovdje drugačije kad neko dođe iz inostranstva. Pitaju me gdje bolje, gdje mi se više dopada. Jeste drugačije, ali sviđa mi se.

A najmlađa je Sabinina nasljednica. Iako možda djeluje da je salon ljepote daleko mušterije dolaze iz grada. A one koje jednom dođu neće više nigdje drugo, poput gospođe Ramize.

Sve mi se kod nje sviđa. Ponašanje, gostoprimstvo, lijepo pravi kosu.

Priča o Sabini Šebo Juković i njene tri kćerke koje, svaka na svoj način radi, pomaže, doprinosi, o ljubavi i borbi, uspjehu uz trud i odricanje u nedjelju od 20 sati u emisiji Naš lijepi Sandžak.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img