Home Vijesti Blokada magistrale u Novom Pazaru u nedjelju od 13.30 do 14 sati

Blokada magistrale u Novom Pazaru u nedjelju od 13.30 do 14 sati

144
0

U nedjelju će žitelji Hakovog Hana u novopazarskom naselju Mur blokirati dio glavne magistrale od 13.30 do 14 sati i to u oba smjera na dijelu s kojeg se skreće u naselje. Žele ukazati na kanalizaciju koja nije riješena godinama, a od čijeg se smrada guše.

Ne bude li se  nešto poduzelo nakon toga svake nedjelje ćemo da blokiramo i sve će biti duži period. Nije nam to u interesu, žao nam je jer biće i bolesnih koji hoće u bolnicu ali treba i nas narod da razumije jer nemamo drugo rješenje, kaže Hatab Rizović mještanin i organizator protesta.

Naselje koje pripada Gradu Novom Pazaru naročito je ugroženo od klanica koje ispuštaju krv u zadnje vrijeme u večernjim satima. Jeziv prizor i ekološka bomba grada. Također, neregulisana kanalizacija direktan izvor zaraze i pojave čak i miševa koji ulaze u kuće.

Ne mogu otvoriti prozore, sušiti veš a kamoli sjediti u dvorištu.

Kome da pričam, osim da dovedem Nihata Biševca da mu stavim da ruča ovdje.. Miševi ulaze, krvo od klanica, katastrofa, kažu mještani.

Blokada magistrale posljednja je, poručuju, slamka spasa za ovaj. Svi obećaju pred izbore, poslije, i sami kažu, ove ljude više niko ni ne vidi.

Izvor: SANA