Murić: Najverovatnije dostignut maksimum u ovom talasu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zabrinjavajuća je epidemiološka situacija u Novom Pazaru iako ima blagih pokazatelja da je dostignut maksimum u ovom talasu.

Za mene je ovaj talas gori nego prošle godine. Novih mjera nema, ali molim građane da se striktno poštuju sve mjere koje su na snazi. Molim građane da budu maksimalno oprezni u svim kontaktima I susretima. Molim ugostitelje da u svojim lokalima poštuju sve mjere jer se mnogi građani žale da u mnogim lokalima nema ni rastojanja ni osnovnih higijenskih sredstava ni dezobarijera, kaže dr. Fevzija Murić član Gradskog vijeća Novog Pazara

Usvojen je zahtjev Sindikata prosvjetnih radnika da se zatraži od Ministarstva prosvjete da sve srednje škole u Novom Pazaru pređu na onlajn nastavu. Dat je i nalog da se prikupe podaci o broju zaraženih učenika u osnovnim školama, ne samo iz nadležnih zdravstvenih ustanova, već i iz privatnih laboratorija i ordinacija.

 

Bila je i jedna inicijativa da se od 5. do 8. Razreda također pređe na onlajn. Mi možemo svakog utorka poslati zahtjev Ministarstvu, oni četvrtkom donose odluke I možemo onda to uraditi. Ako bude potrebno prema ovim podacima za osnovne škole, ako bude alarmantno, mi ćemo tražiti I za njih onlajn nastavu.

 

Poziva građane, posebno srednjoškolce I studente da se vakcinišu. Ističe da nema informacije o inficiranim trudnicama na Odjelu ginekologije Opšte bolnice kao ni o eventualnom broju umrlih a vakcinisanih.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img