Kosovo: Jedine važeće tablice od sada s oznakama RKS (Republika Kosovo)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Policija na graničnim prelazima Kosova od ponedjeljka izdaje privremene tablice za vozila s registarskim tablicama iz Srbije. Premijer Albin Kurti rekao da odluka nije uperena protv srpskih građana Kosova niti ima za cilj da im ugrozi slobodu kretanja ili da provocira bilo kakvu destabilizaciju. Naglasio da očekuje od svih građana da shvate da se danas ne dešava ništa nezakonito ili diskriminatorsko. Dok su mišljenja podijeljena, premijer ocijenjuje da uspostavljanje reciprociteta za izdavanje privremenih tablica nije želja Kosova, nego je imponirano od druge strane, a građani Kosova već deset godina plaćaju privremene tablice za ulazak u Srbiju. Kazao je da Kosovo ne želi privremene tablice, ali da dok ih bude sa srpske strane bit će ih i sa kosovske.

U odluci za izdavanje privremenih registarskih tablica koje se vrši na svim graničnim prelazima Kosova, vozači su dužni da privremene registarske tablice postave na vidljiva mjesta, naprijed i pozadi vozila. Važenje privremenih registarskih tablica je 60 dana, a koštaju pet eura. Jedine važeće tablice od sada su one s oznakama RKS (Republika Kosovo).

Dok policija na granicama provodi akciju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img