Home Vijesti Prof.dr. Elma Elfić Zukorlić imenovana za pomoćnika ministra prosvjete

Prof.dr. Elma Elfić Zukorlić imenovana za pomoćnika ministra prosvjete

209
0

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o imenovanju profesor doktor Elme Elfić Zukorlić na mjesto pomoćnika ministra prosvjete s resornim zaduženjem za unaprijeđenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju.

 

Jedna od tačaka strateškog opredjeljenja Stranke pravde i pomirenje jeste unapređenje obrazovanja pripadnika bošnjačkoga naroda i ostalih manjinskih naroda i zajednica. Profesor doktor Elma Elfić Zukorlić će s ove pozicije nastojati da doprinese očuvanju i razvoju obrazovanja na jezicima nacionalnih zajednica i manjinskih naroda.

Profesor doktor Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Departmanu ekonomskih nauka Internacionalnoga univerziteta u Novome Pazaru gdje je obnašala i funkcije generalnog menadžera, rukovodioca Departmana i predsjednice Univerziteta.

Veliko pedagoško iskustvo, kao i iskustvo u rukovođenju obrazovnim institucijama pored Univerziteta, stjecala je i na poziciji predsjednice Upravnog odbora Predškolskih ustanova Reuda i Wildan.

Autor je velikog broja naučnih radova iz oblasti ekonomskih nauka, nekoliko udžbenika i monografija, kao i učesnik velikog broja međunarodnih naučnih konferencija.

Dobitnica je više prestižnih nagrada za uspjehe u rukovođenju obrazovnim institucijama.