ZZJZNP: Od danas bez svadbi i veselja, đaci na onlajn nastavi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od danas je na snazi odluka Kriznog štaba- nema više svadbi, babina, rođendana, krštenja. Također,  u srednjim školama u 40 lokalnih samouprava među kojima je i Novi Pazar, provodi se onlajn nastava.

 

S obzirom na to da je došlo do zabrane masovnih okupljanja, da su srednjoškolci na onlajn nastavi, a 7. I 8. Razredi rade prema kombinovanom principu nadamo se, ako se budu poštovale sve mjere, doći do stabilizacije za nekih 14 do 28 dana, kaže dr. Majda Iković portparol ZZJZNP

Inače, epidemiološka situacija nesigurna, nestabilna i što posebno brine, pogoršava se.

 

Na dan 12. 9. U Kovid ambulanti 1 Doma zdravlja pregledano je 350 osoba. U Kovid ambulanti 2 Infektivnog odjeljenja pregledano je 51 lice. Od 239 urađenih brzih antigenskih testova 56 je pozitivno a od 349 poslatih u Vatreno oko PCR testova 143 je pozitivno. U posljednjih sedam dana imamo sve kretanja pozitivnih u odnosu na poslate testove, oko 40 procenata. To je zaista visok postotak.

Pojašnjava I da Zavod za javno zdravlje nema veze s brojkom umrlih.

Što se tiče umrlih od kovida mi te informacije nemamo niti možemo plasirati bilo gdje u javnost.

Na pitanje, kako svakodnevno stižu informacije o broju umrlih, odgovara

Vjerovatno iz novopazarske bolnice gdje pacijenti naravno I umiru jer je to sve u sklopu iszvještaja koji se šalju dalje I službama za informisanje, Ministarstvu zdravlja, Kriznom štabu Novog Pazara I svima kojima treba.

Ljekari pozivaju na vakcinaciju I poštivanje svih protivepidemioloških mjera

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img